22 Απριλίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ! Λαγκάρντ: Καλοσωρίζω τους αριθμούς της Eurostat... αν είναι ακριβείς-Ντάισελμπλουμ: Καμία συμφωνία για την Ελλάδα σήμερα

«Έχουμε δει στο παρελθόν αριθμούς να αναθεωρούνται οπότε πρέπει να τους εξετάσουμε με προσοχή» δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ για τις χθεσινές ανακοινώσεις της Eurostat για την Ελλάδα

Επιφυλάξεις για τους αριθμούς που ανακοίνωσε η Eurostat την Πέμπτη όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας κράτησε η Κριστίν Λαγκάρντ σε δηλώσεις της προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Καλοσωρίζω τους νέους αριθμούς που βγήκαν αν είναι ακριβείς. Πιστεύω ότι θα αλλάξουν την προοπτική. Έχουμε δει στο παρελθόν αριθμούς να αναθεωρούνται οπότε πρέπει να τους εξετάσουμε με προσοχή» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της Γαλλίδας επικεφαλής του Ταμείου.

Όσον αφορά το ελληνικο πρόγραμμα η Κρίστιν Λαγκάρντ μίλησε για «κάποια πρόοδο» αλλά με την υποσημείωση ότι «χρειαζόμαστε περισσότερα για κάτι που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ορθοποδήσει».

Επανέλαβε, δε, ότι «το πρόγραμμα πρέπει να έχει και μεταρρυθμίσεις, όπου καταγράφεται κάποια πρόοδος, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει και το χρέος να είναι βιώσιμο. Γι' αυτό το κομμάτι του χρέους δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει κάποια συζήτηση»

Ντάισελμπλουμ: Καμία συμφωνία για την Ελλάδα σήμερα

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο Eurogroup ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένεται καμία συμφωνία για την Ελλάδα σήμερα.

Παράλληλα τόνισε ότι θα εξετάσουν τα δεδομένα γύρω από την αξιολόγηση, μίλησε για καλά νέα που έρχονται από την Αθήνα.

Επίσης υπογράμμισε ότι «θα εξετάσουμε μέτρα για το χρέος, εάν η Ελλάδα παραμείνει πιστή στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων».