11 Απριλίου 2016

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ; Guardian: Οι πρόσφυγες απειλούν με αυτοκτονίες

«Φοβερές σκηνές» θα σημειωθούν στα νησιά σε περίπτωση επαναπροώθησής Σύρων και Αφγανών προσφύγων στην Τουρκία, προειδοποιεί η βρετανική εφημερίδα Guardian σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της.

«Αν μας απελάσουν θα αυτοκτονήσουμε. Δεν θα γυρίσουμε πίσω» δηλώνει χαρακτηριστικά στη βρετανική εφημερίδα ο Σουαόμπ Νουρί από την Καμπούλ.

«Δεν είμαστε τρομοκράτες. Είμαστε πρόσφυγες. Οι συνθήκες εδώ είναι πολύ άσχημες. Δεν υπάρχει νερό. Γιατί μας φέρονται έτσι; Το μόνο που θέλουμε είναι άσυλο» λέει από την πλευρά του ο Ακίμι.

Η… κατά λάθος απέλαση από τη Χίο στην Τουρκία 13 ανθρώπων που είχαν καταθέσει αίτηση ασύλου, πυροδότησε τις αντιδράσεις των μεταναστών στα νησιά.

Όπως αναφέρει ο ΟΗΕ στους 13 αυτούς ανθρώπους δεν δόθηκε η δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση ασύλου πριν την απέλασή τους καταρρίπτοντας τους ευρωπαϊκούς ισχυρισμούς ότι σε όλους όσοι ζητούν άσυλο θα δοθεί ανάλογη ευκαιρία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Guardian οι 13 άνθρωποι κρατούνται σε κέντρο κράτησης στη βορειοδυτική Τουρκία και περιμένουν την απέλασή τους στις πατρίδες τους.