15 Απριλίου 2016

O γάλλος Βαρουφάκης: Φωτογραφήθηκε στο Paris Match και το μετάνιωσε [εικόνες]

Αφιερωμένο στην Μπριζίτ Τρονιό, σύζυγο του υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν είναι το εξώφυλλο του περιοδικού Paris Match, και ο υπουργός καμώθηκε ότι θύμωσε.
Πριν περάσει μια ημέρα από την δημοσίευση της συνέντευξης, ο Μακρόν δήλωσε ότι μετάνιωσε και ότι είναι μια «βλακεία» της γυναίκας του και ότι η όλη φωτογράφιση ήταν μια «αδεξιότητα». Περίπτωση που μας θυμίζει την συνέντευξη και φωτογράφιση του Γιάνη Βαρουφάκη στο ίδιο περιοδικό, να κρατάει στην αγκαλιά την Δανάη Στράτου.


Ο Μακρόν δεν είναι ένας οποιοσδήποτε υπουργός της Γαλλίας. Πρώην τραπεζίτης, υπουργός της κυβέρνησης Ολάντ, μόλις πριν από λίγες ημέρες δημιούργησε έναν νέο κομματικό φορέα και φέρεται να απειλεί το σοσιαλιστικό κόμμα με την πολιτική παρουσία του. Σε αυτό το κλίμα, το περιοδικό Paris Match έσπευσε να τον φωτογραφήσει με την σύζυγό του και να της αποσπάσει κουβέντες.



Η Μπριζίτ Τορνιό δεν είναι επίσης οποιαδήποτε σύζυγος υπουργού. Είναι κατά 20 χρόνια μεγαλύτερη από τον σύζυγό της Εμμανουέλ Μακρόν και ήταν πρώην καθηγήτριά του στο λύκειο. Το ζευγάρι απασχολεί την γαλλική κοσμική ζωή και προκαλεί το ενδιαφέρον λόγω διαφοράς ηλικίας.
Το ζευγάρι παρουσιάζεται στο εξώφυλλο του διάσημου περιοδικού, χαμογελαστό και πιασμένοι από το χεράκι να περπατούν στο κόκκινο χαλί του προεδρικού μεγάρου. Ενας υπότιτλος βάζει φωτιά στο θέμα: «Μαζί στο δρόμο προς την εξουσία».

Ο Μακρόν εμφανίστηκε λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του περιοδικού, μετά από συνέντευξη στους Financial Times, στο Λονδίνο, και δήλωσε ότι και η σύζυγός του ήταν στενοχωρημένη γιατί «δεν γνωρίζει το μιντιακό σύστημα». «Είναι βλακεία, βλακεία που την κάναμε μαζί», πρόσθεσε ο Μακρόν.
Το περιοδικό Paris Match έκανε αυτό που κάνει συνήθως και το ίδιο που είχε κάνει και στην περίπτωση του Γιάνη Βαρουφάκη, όπου πάλι είχε πιάσει «λαυράκι»: έχει 4 σελίδες με φωτογραφίες αποκλειστικές του ζευγαριού καθώς και 4 σελίδες συνέντευξη.
Σε όλα αυτά υπήρχε τόση υπερβολή, τόσο σνομπισμός και τόση αμετροέπεια που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά και γέμισαν με αρνητικά σχόλια.

«Το ζευγάρι μου, η οικογένειά μου, είναι προτεραιότητα, δεν είναι στρατηγική μου να το εκθέσω στα ΜΜΕ, είναι αναμφίβολα μια αδεξιότητα, παίρνω αποκλειστικά την ευθύνη και είναι κάτι που δεν πρόκειται να επαναληφθεί» ήταν η δήλωση μετανοίας του Μακρόν.

Τα γαλλικά ΜΜΕ σχολιάζουν επίσης αρνητικά την εμφάνιση του ζεύγους Μακρόν στο περιοδικό και αναφέρουν ότι δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι παγιδεύτηκαν ή το μετάνιωσαν. Οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικά προσωπικές, αφού η Τρονιό άνοιξε το οικογενειακό άλμπουμ και έδωσε στο περιοδικό πολλές προσωπικές φωτογραφίες από τη ζωή του. Η σύζυγος Μακρόν φάνηκε ανχοιτή εξολομογήσεις. Βρέθηκε με μια δημοσιογράφο του περιοδικού σε ένα παρισινό καφέ και μίλησαν επί ώρα ενώ είπε πολλά για τα παιδιά και τα εγγόνια της. Μίλησε ακόμη και για τη διαφορά ηλικίας:
«Οι διαφορές ηλικίας είναι κάτι που έχω συνηθίσει από την παιδική μου ηλικία. Το βασικό ήταν να στηρίξω τους δικούς μου που το είδαν όλο αυτό σαν τρομερή αναστάτωση. Τα υπόλοιπα είναι άνευ σημασίας» είπε.
Και αναφέρει κάπου για τον σύζυγό της, χωρίς κανένα μέτρο:
«Ο σύζυγός μου είναι εργασιομανής, ένας ιππότης, ένα άτομο από άλλο πλανήτη, μιας σπάνιας ευφυίας και εξαιρετικά ανθρωπιστής. Είναι φιλόσοφος, ένας ηθοποιός που έγινε τραπεζίτης και πολιτικός, ένας συγγραφέας που δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει…».