04 Απριλίου 2016

ΦΩΤΟ-ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ! Στα αρχεία του “Panama Papers” αναφορά και στον Παπασταύρου για τις γνωστές offshore-Τι απαντά ο ίδιος;

Tο όνομα του Στ. Παπασταύρου εμπλέκεται στη μεγαλύτερη διαρροή στην ιστορία της δημοσιογραφίας και προκύπτει από την δημοσιοποίηση των Panama Papers, των περίπου 11,5 εκατομμυρίων εγγράφων από τα αρχεία της νομικής εταιρείας Mossack Fonseca με έδρα τον Παναμά.
Τα έγγραφα που δημοσιοποιούνται από το International Consortium of Investigative Journalists και μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο φέρνουν στο φως σκοτεινές πλευρές του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματοςκαι φορολογικών παραδείσων, όπου εμπλέκονται δεκάδες ηγέτες χωρών και συνεργάτες τους, όπως ο πρόεδρος Πούτιν, διεθνείς οργανισμοί όπως η FIFAαλλά ακόμη και βαρόνοι των ναρκωτικών.

Στη σελίδα του ICIJ υπάρχει και το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου.

Όπως αναφέρεται συμμετείχε από το 2005 έως το 2014 στο ΔΣ των εταιρειών Green Shamrock Foundation και Diman Foundation ενώ από το 2006 έγινε αντιπρόεδρος του ιδρύματος Aisios.

papastavrou

Στην ανάρτηση της ιστοσελίδας του International Consortium of Investigative Journalists φιλοξενείται η απάντηση του κυρίου Παπασταύρου, ο οποίος «αρχικά είπε ότι δεν θυμάται τις εταιρείες, αλλά αργότερα είπε ότι σύμφωνα με τα αρχεία του έχει υπηρετήσει ως μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Green Shamrock Foundation , Diman και Aisios . Στην συνέχεια είπε ότι το έκανε για δύο οικογενειακούς φίλους με τους οποίους τον συνδέει μακρόχρονη φιλία και ότι δεν έλαβε καμία αποζημίωση. Είπε ότι «δεν είχε δικαιώματα ιδιοκτησίας σε αυτές τις εταιρείες» και έτσι δεν ήταν υποχρεωμένος να τα δηλώσει στις φορολογικές αρχές».