29 Μαΐου 2016

Αισιόδοξος ο ΣΕΤΕ για τον τουρισμό-Αναμένονται 4,5 εκατ. μόνο στην Αθήνα

Για «θαύμα στην Αθήνα», σχετικά με την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης, κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα Observer και σημειώνει ότι υπάρχει τεράστια άνοδος επισκεπτών στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα είναι ένα θαύμα, δήλωσε στον Observer ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης. «Η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα αναπτύχθηκε 2-3 φορές ταχύτερα από ότι στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία ή τη Γαλλία πέρυσι. Φέτος περιμένουμε περίπου 4,5 εκατ. επισκέπτες, μόνο στην Αθήνα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας για μία οικονομία που έχει «κολλήσει» στην ύφεση, σημειώνει το δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι επισκέφθηκαν την Ελλάδα 23,5 εκατ. τουρίστες- αριθμός ρεκόρ- αφήνοντας πίσω του το 24% του ΑΕΠ.

Ο ΣΕΤΕ προβλέπει μία ακόμη εξαιρετική σεζόν, με τις αφίξεις να εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν τα 25 εκατ.- 27,5 εκατ. αν συμπεριληφθούν οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων. «Η οικονομική ανάκαμψη θα εξαρτηθεί σε αυτόν τον τομέα σε μεγάλο βαθμό», σημειώνει ο Observer. «Αν έχουμε 1,5 εκατ. επιπλέον επισκέπτες, αυτό θα δημιουργήσει επιπλέον 800 εκατ. ευρώ έσοδα», σημειώνει ο Ανδρέαδης.

Ωστόσο, ο κ. Ανδρεάδης ανησυχεί και για την προσφυγική κρίση, τονίζοντας ότι η εικόνα των απελπισμένων ανθρώπων στα νησιά και το λιμάνι του Πειραιά μπορούν να επιβαρύνουν τον τουριστικό τομέα, αν επιτραπή να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.