05 Μαΐου 2016

Κουμουτσάκος: Δεν ψηφίζουμε το ασφαλιστικό-Η κυβέρνηση έφερε την χώρα στο σημείο μηδέν

«Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την χώρα, η κυβέρνηση έφερε την χώρα στο σημείο μηδέν, προσπαθεί να περιορίσει τον δημόσιο διάλογο στα 3,6 δισ. ευρώ και αποσιωπά ότι το συνολικό πακέτο που φορτώνει στην κοινωνία ξεπερνά τα 12 δισ. ευρώ», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος, «αφού ο κάθε πολίτης θα αποδίδει στο κράτος το 60% του μειωμένου εισοδήματός του».

Όσον αφορά το χρέος είπε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να αγοράσει κάτι που ήδη υπήρχε και ήταν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Νοεμβρίου του 2012», ενώ την ίδια ώρα χαρακτήρισε υπερβολικές τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά σημείωσε ότι είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης και της λάθος τακτικής στην διαπραγμάτευση.

Μεταξύ άλλων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. Όπως εξήγησε, οι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις, η συνειδητή μετάθεση αποφάσεων έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και την χώρα σε αδιέξοδο δίλημμα: ή μία βαριά συνθηκολόγηση με δυσβάστακτα μέτρα ή μία καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη.

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα από τα δύο αυτά διλήμματα», υπογράμμισε, ενώ ειδικότερα για το ασφαλιστικό είπε ότι η θέση της ΝΔ είναι σταθερή: «άρνηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου που είναι αντιαναπτυξιακό».

«O ελληνικός λαός έχει να κάνει με την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης», είπε ακόμη ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι αυτό συνηγορεί με το αίτημα για εκλογές που είναι και αίτημα της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας».

Τέλος, τόνισε πως σήμερα συμπληρώνονται έξι χρόνια από τα γεγονότα της Μαρφίν και ότι αντιπροσωπεία βουλευτών θα βρεθεί στο σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα.