28 Μαΐου 2016

ΒΑΡΑΝΕ ΤΟΥΣ "ΜΕΝΟΥΜΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ" ΕΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟΥ! Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν φέτος λιγότερο ΕΝΦΙΑ (πίνακας)

Ο ΕΝΦΙΑ για εκατομμύρια Ελληνες δεν θα αλλάξει, αλλά για περισσότερους από 530 χιλιάδες ιδιοκτήτες θα αυξηθεί λόγω της μείωσης του αφορολόγητου για τον συμπληρωματικό φόρο από τις 300 στις 200 χιλιάδες ευρώ αντικειμενική αξία.

Και όμως, παρά τη φορολογική λαίλαπα, θα υπάρξουν και ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα δουν το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ να …ξεφουσκώνει.

Μάλιστα, η μείωση σε αρκετές περιπτώσεις δεν θα είναι διόλου αμελητέα καθώς θα μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 28%. Ο αναλυτικός πίνακας δείχνει την επίπτωση που έχει σε πολλές περιοχές της Αττικής η μείωση των αντικειμενικών αξιών.

Επειδή η μείωση της τιμής ζώνης οδηγεί –όχι πάντα- και σε μείωση του ΕΝΦΙΑ ανά τετραγωνικό μέτρο, προκύπτει και το όφελος που θα προκύψει ανά τετραγωνικό μέτρο.

Αν έχετε διαμέρισμα σε μια από τις περιοχές που περιγράφονται, το μόνο που χρειάζεται είναι να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια με τον παλαιό και τον καινούργιο συντελεστή φόρου ανά τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου να προκύψει το τελικό όφελος.

ENFIA_1
ENFIA_2