13 Μαΐου 2016

Ε ΚΑΙ; ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ Ο ΕΣΚΟΜΠΑΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! Διευθυντής του υπ. Μεταφορών της Αλβανίας ο... Εσκομπάρ των Βαλκανίων

Ο καταζητούμενος... Εσκομπάρ του βαλκανικού καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών κανόνιζε μεταφορά 60 κιλών κοκαΐνης, πέντε ημέρες μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι.

Πρόκειται για τον 44χρονο εγκέφαλο του κυκλώματος με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις στην πατρίδα του, ο οποίος ήταν μάλιστα διευθυντής σε υπηρεσία του υπ. Μεταφορών στους Αγίους Σαράντα. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ο αρμόδιος υπουργός τον έθεσε σε διαθεσιμότητα.

Η διακίνηση που είχε προγραμματίσει από το Βέλγιο στην Ιταλία αναβλήθηκε εξαιτίας των έντονων μέτρων ασφαλείας και των εξονυχιστικών διασυνοριακών ελέγχων σε κάθε είδους όχημα, για τον εντοπισμό καταζητούμενων τζιχαντιστών.

Όπως αποκαλύπτεται στην ογκωδέστατη δικογραφία, τη μεταφορά οργάνωσε ο 46χρονος Έλληνας υπαρχηγός του, ο οποίος είχε προσεγγίσει έναν 48χρονο οδηγό λεωφορείου από τα Γλυκά Νερά για να κάνει τη μεταφορά.

Η διακίνηση σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» είχε κανονιστεί για τις 18 Νοεμβρίου 2015. Τα ναρκωτικά ήταν αποθηκευμένα σε άγνωστη τοποθεσία στο Βέλγιο και θα μεταφέρονταν στην Ιταλία.

Ο οδηγός του λεωφορείου αρνήθηκε να πραγματοποιήσει τη μεταφορά επειδή δεν μετέφερε επιβάτες που θα ήταν η κάλυψή του, αλλά και εξαιτίας των λεπτομερών ελέγχων στα σύνορα εξαιτίας των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων. Το καρτέλ επιχείρησε να βρει άλλον πρόθυμο μεταφορέα, δεν τα κατάφερε και ανέλαβε εκείνη τη διακίνηση.

Το κύκλωμα, ωστόσο, δεν σταμάτησε να αναζητά δρόμους διακίνησης ναρκωτικών. Στα τέλη Φεβρουαρίου 2016 οργάνωναν διακίνηση ναρκωτικών από την Ισπανία στην Ιταλία με φορτηγό διεθνών μεταφορών. Υπεύθυνος για την προμήθεια άγνωστης ποσότητας ναρκωτικών από συνεργούς του στην Ισπανία, ήταν 43χρονο μέλος του καρτέλ από την Αλβανία.

Η αμοιβή του κυκλώματος ήταν 100.000 ευρώ, από τα οποία οι 20.000 ευρώ θα κατέληγαν στους οδηγούς και οι άλλες 80.000 ευρώ για τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2016 ένα φορτηγό ξεκινά από τη Βιέννη της Αυστρίας, το οποίο μέσω Ιταλίας, ακτοπλοϊκώς από Civitavecchia θα έφθανε στην Βαρκελώνη. Εκεί θα παραλάμβαναν τα ναρκωτικά, ωστόσο η φόρτωση αποτράπηκε λόγω του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό, από τις ισπανικές αρχές στο λιμάνι της Βαρκελώνης.