06 Μαΐου 2016

ΠΥΡΙΚΛΑΣΤΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ! Υπέρ του ρουσφετιού ο Κ. Ζουράρις: Μια χαρά η φωτογραφικές διατάξεις για εκλεκτική συγγένεια

Θα περίμενε κανείς από τον Κώστα Ζουράρι να έχει πιο προοδευτικές απόψεις. Ωστόσο φαίνεται ότι το ρουσφέτι δεν τον ενοχλεί, αν κανείς διαβάσει την τοποθέτησή του στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του του νομοσχεδίου για την έρευνα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν είναι και προς θάνατον οι φωτογραφικές διατάξεις»! Ειδικότερα, η φράση του κ. Ζουράρι ήταν η εξής: θα έρθουν αργότερα οι άλλοι και θα νομοθετήσουν αλλιώς έτσι γίνεται εκτός αν υπάρχει χρηματισμός ή νεποτισμός – που δεν υπάρχει εδώ, εδώ υπάρχει εκλεκτική συγγένεια, που δεν είναι και προς θάνατον»!

Παράλληλα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ πρότεινε τα αρχαία Ελληνικά να θεωρούνται εφεξής ξένη γλώσσα, ώστε να διδάσκονται από την πρώτη τάξη του Δημοτικού. «Αυτή η παχυλή ηλιθιότης που επικράτησε σε σχολικά βιβλία, σε έρποντα προοδευτισμό να τελειώνει. Για να πάρει κάποιος  βραβείο Νόμπελ στα αγγλικά, θέλει περίπου 600 λέξεις, 70 ρήματα τα 30 συνδετικά. 600 πενιχρές λέξεις για Νόμπελ και οι μισές είναι ελληνικές. Συμπέρασμα, να κάτσουν οι παιδαγωγοί οι δάσκαλοι και όσοι αγαπάμε γλώσσα και να προτείνουμε ενιαία ελληνική γλώσσα από το δημοτικό, τα αρχαία δηλαδή, με τρόπους και μεθόδους που προσεγγίζουν τα παιδιά μια ξένη γλώσσα. Έτσι θα ενισχυθεί ο συντελεστής ευφυίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Διαμάντης
http://www.liberal.gr/arthro/48018/epikairotita/2016/bouli-yper-tou-rousfetiou-o-k-zouraris.html