26 Μαΐου 2016

Σταμάτης: Η διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπρακτο θεατρικό έργο

Συνέντευξη στην Άντζελα Πεΐτση

Κριτική κόλαφο κατά της κυβέρνησης ΣYΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε στο πλαίσιο αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο zougla.gr, ο πρώην Υπουργός Επικρατείας-Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης.

«Αυτή δεν είναι διαπραγμάτευση. Είναι δίπρακτο θεατρικό έργο κωμωδίας και δράματος. Από την φαρσοκωμωδία του "ουάου" του Βαρουφάκη, στο δράμα "αν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το Πάσχα, χανόμαστε" του Τσακαλώτου. Με τον ίδιο πάντα σκηνοθέτη, τον κ.Τσίπρα».

Aπαντώντας στο καίριο ερώτημα αναφορικά με το αν η Κυβέρνηση θα αποφύγει ή όχι τη εφαρμογή του αποκαλούμενου «ως κόφτη», ο πρώην Υπουργός υπογράμμισε: «Θεωρώ απίθανο να αποφύγει η Κυβέρνηση τον ‘’κόφτη’’, τον ερχόμενο Απρίλιο. Γιατί τα πρόσφατα μέτρα που ψηφίστηκαν ήδη στη Βουλή και εκείνα που θα ψηφιστούν σε λίγες μέρες, συνολικού ύψους 5,4 δις ευρώ, δεν πρόκειται να αποδώσουν. Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί και είναι αστείο να πιστεύει κάποιος πως θα μπορέσουν οι φορολογούμενοι να ανταπεξέλθουν σε νέα αυξημένα βάρη στις ασφαλιστικές εισφορές και στην άμεση και έμμεση φορολογία που προβλέπουν. Το μόνο σίγουρο ποσό που θα εξοικονομήσει η κυβέρνηση είναι εκείνο που θα προκύψει από τη μείωση των συντάξεων ύψους 1,8 δις ευρώ. Γι’ αυτό πιστεύω, πως το ανώτερο όριο της πρωθυπουργικής θητείας του κ. Τσίπρα φτάνει μέχρι τον Απρίλιο 2017. Όταν, δηλαδή, προκύψει ανάγκη ενεργοποίησης του ‘’κόφτη’’».

Ο κ. Σταμάτης επέκρινε σκληρά τους Κυβερνώντες αναφορικά με όσα υποστήριξαν στη Βουλή για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσα φαιδρά ακούστηκαν στη Βουλή από τα κυβερνητικά στελέχη και ιδιαίτερα από τον κ. Κατρούγκαλο, δείχνουν πως οι άνθρωποι βρίσκονται εκτός πραγματικότητας ή στη σφαίρα των ‘’ψευδαισθήσεων’’ του κ. Τσίπρα».

Το Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, εξηγώντας το γιατί η ΝΔ ζητάει εκλογές, είπε χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία ζητά εκλογές όχι μόνον για την αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομία αλλά για τη γενική ανικανότητά της να διοικήσει τη χώρα». Απάντησε στο τι μπορεί να αλλάξει η ΝΔ «ως κυβέρνηση» με όλα αυτά που έχουν ψηφίσει τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης και τοποθετήθηκε για το νέο εκλογικό νόμο που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο zougla.gr