01 Μαΐου 2016

Οταν ο υμνητής του Τσίπρα, Αμβρόσιος ήταν Ταγματάρχης Χωροφυλακής-Εξυμνούσε τους "βασανιστές" της χούντας

[Τους δημοσιοκάφρους τους ενοχλεί και τα θυμούνται αυτα μόνο όταν κάποιος βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ... πέρσι που ο ίδιος εξυμνούσε τον Τσίπρα τον "λεβέντη" δεν είδαμε να θυμούνται ότι "εξυμνούσε τους βασανιστές της χούντας"]

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, που προκάλεσε ανήμερα της Μ. Παρασκευής με τις κατάρες που εξαπέλυσε κατά του υπ. Παιδείας και όσων τρώνε κρέας, έχει μακρά προϊστορία και σχετικά προσφατη ιστορία... πέρσι ας πούμε που εξυμνούσε τον Τσίπρα.
Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος Λενής (κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής) γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1938 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1963.

Σύμφωνα με το wikpedia, χειροτονήθηκε διάκονος στις 31 Μαΐου 1961 και πρεσβύτερος στις 17 Ιουλίου 1963.

Εκεί ξεκινά μια καμπή στην καριέρα του:

Υπηρέτησε ως ιερέας της Χωροφυλακής από το έτος 1963 μέχρι το 1974.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αναφέρεται πως «επί μία δεκαετία υπηρέτησε ως Πρεσβύτερος στο Σώμα της τότε Βασιλικής Χωροφυλακής, ως Ιεροκήρυκας του Σώματος».
Ο συγγραφέας Γιάννης Γκίνης, στο βιβλίο του «Ιεράρχες διάκονοι της χούντας», (Α' έκδοση 1978, Β’ έκδοση από τις εκδόσεις Βασδέκης, 1981) αναφέρει ότι το επίσημο δελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε γράψει τον Σεπτέμβριο του 1976, με αφορμή την χειροτονία του στην Μητρόπολη Ταλαντίου, πως από ιεροκήρυξ είχε λάβει τον βαθμό του Μοιράρχου, και κατόπιν του Ταγματάρχου Χωροφυλακής.Μετά την πτώση της Χούντας έγινε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μέχρι το 1978. Στις 17 Αυγούστου 1976, χειροτονήθηκε τιτουλάριος μητροπολίτης Ταλαντίου. Στις 12 Οκτωβρίου 1978, εξελέγη μητροπολίτης της Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Οι ύμνοι στους βασανιστές της Χούντας (ΔΕ: Φυσικά για τον κομμουνιστή οι ύμνοι στη Χωροφυλακή είναι ύμνοι προς βασανιστές... λες και όλοι οι Χωροφύλακες ήταν βασανιστές...)

Στο αποκαλυπτικό βιβλίο του, ο Γ. Γκίνης περιγράφει ότι σε ομιλία του στις 17 Αυγούστου του 1976 απηύθυνε ιδιαίτερο ασπασμό στους αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληινκής Χωροφυλακής για τα «ατυχή συμβάντα εν τη ενασκήσει του υπερησιακών του καθήκοντος» τα οποία οδήγησαν ορισμένους να στερηθούν την ελευθερία τους.


Το θέμα του Αμβρόσιου μάλιστα, είχε φέρει στη Βουλή και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαδημητρίου, ο οποίος ρωτούσε τον τότε υπ. Δημόσιας Τάξης τι μέτρα πρόκειται να λάβει για την «κάθαρση» της Εκκλησίας.Μάρτυρας κατηγορίας του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη (ΔΕ: Ποιος είναι παλι τούτος;;;)

Στο ίδιο βιβλίο εξιστορείται ακόμη πως ο Αμβρόσιος, που στο μεταξύ έχει εκλεγεί Καλαβρύτων καί Αιγιαλείας, καταθέτει το 1979 σαν ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του παπά-Γιώργη Πυρουνάκη, τον οποίο κατηγορεί, όχι μόνο ότι «βλασφημεί κατά της Εκκλησίας», όχι μόνο ότι «είναι υβριστής Εκκλησίας και Επισκόπων», αλλά και ότι … «αιρετίζει» και ότι «διδάσκει αιρετικάς διδασκαλίας».


Με πληροφορίες από wikipedia, xyzcontagion.wordpress.com