13 Μαΐου 2016

Γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές εναντίον Φίλη-Τι λέει ο εμπνευστής του Ολοήμερου Σχολείου - ΒΙΝΤΕΟ

«Με τις πράξεις του ο υπουργός Παιδείας καταργεί το ολοήμερο σχολείο» λένε οι γονείς σε δηλώσεις τους

Κλειστός είναι ο δρόμος έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι από συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

«Τέρμα πια στην κοροϊδία ανοίξτε τα κενά σε όλα τα σχολεία» είναι το σύνθημα που επικρατεί στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθηγητών, δασκάλων και γονέων έξω από το υπουργείο Παιδείας στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ήρθαμε να διαδηλώσουμε γιατί ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Οι διακηρύξεις για τις 20.000 διορισμούς μετατρέπονται ουσιαστικά σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις. Ήδη υποβαθμίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την λογική τον συγχωνεύσεων» τονίζει μεταξύ άλλων κ. Βάρδαλης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στις αλλαγές που προτείνει ο υπουργός Νίκος Φίλης για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία καθώς τονίζουν ότι με τις πράξεις του ο υπουργός δεν λύνει κάποιο πρόβλημα αλλά αντίθετα το κάνει χειρότερο ενώ την ίδια στιγμή απαξιώνει και τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου.

«Αυτή η πολιτική στερεί από το δημόσιο σχολείο τον δάσκαλο. Έχουμε να δούμε χρόνια διορισμούς. Είναι συνεχόμενη κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας με βασικό αίτημα μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα, μόνιμοι και να λυθεί το ζήτημα, γιατί από Σεπτέμβριο η κατάσταση ακουμπάει την καρδιά του εκπαιδευτικού προβλήματος, ύπαρξης και λειτουργίας του δημοσίου σχολείου» είπε η κ. Ζωγραφακη πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από την σιδερένια είσοδο του υπουργείου Παιδείας φωνάζοντας τα συνθήματα τους ενώ μια επιτροπή έχει ζητήσει ραντεβού με τον υπουργό προκειμένου να του δώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Η κυρία Κατερίνα Ροδόπουλου γραμματέας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος υπογραμμίζει πως «επι της ουσίας οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο ως προς το ολοήμερο σχολείο το καταργεί. Κάνοντας υπολογισμούς να καλύψει τα κενά του καταργεί το ολοήμερο και διχάζει τους γονείς, εργαζόμενους και μη και φυσικά επηρεάζει και τους εκπαιδευτικούς γιατι μειώνει τις ώρες των τμημάτων της κανονικής ζώνης».


Χρήστος Χατζησπύρου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ο εμπνευστής του Ολοήμερου Σχολείου απαντά στον Νίκο Φίλη για την κατάργησή του [ηχητικό]

Πλήγμα για την κοινωνία, την οικογένεια, και την παιδεία θα αποτελέσει η κατάργηση του Ολοήμερου Σχολείου, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Πυργιωτάκης, ο οποίος είναι ο εμπνευστής του Ολοήμερου Σχολείου στη χώρα μας.

Με αφορμή άρθρο του στην εφημερίδα "Πατρίς" με τίτλο: "Υπουργέ μην μας σκοτώνεις το όνειρο", ο κ. Πυργιωτάκης μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, για το όραμά του που πήρε σάρκα και οστά από τον τότε Υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη, και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 1997 - 1998, περνώντας από τις καλένδες της γραφειοκρατίας και του τρόπου που λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Μετά από 20 χρόνια και αφού το Ολοήμερο αγκαλιάστηκε από την ελληνική κοινωνία και απάντησε στις αγωνίες μαθητών και γονέων, κινδυνεύει με κατάργηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πυργιωτάκης, το Ολοήμερο είναι το σχολείο και μαζί το φροντιστήριο του λαού, απευθύνοντας έκκληση στον Νίκο Φίλη να το ξανασκεφτεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, έδωσε τα "φώτα" του και στην Κύπρο, όπου το Ολοήμερο λειτουργεί υποδειγματικά...

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιάννη Πυργιωτάκη στο Ράδιο Κρήτη: