28 Μαΐου 2016

ΞΕΠΛΥΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ! Οργή για τη νομιμοποίηση από Τσίπρα των υπουργικών… offshore! Εξηγήσεις ζητά η Νέα Δημοκρατία

Έχει τρομάξει ο Πανάρας για το τι τον περιμένει αν χάσει την καρέκλα και μείνει εκτός Βουλής...

Μια περίεργη υπόθεση για τη δυνατότητα ίδρυσης offshore εταιρειών από υπουργούς, βουλευτές και άλλα κυβερνητικά στελέχη κι όχι μόνο, έρχεται στο φως.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου, που τροποποιεί το νόμο του 2003, ο οποίος προέβλεπε γενική απαγόρευση συμμετοχής σε εξωχώριες εταιρείες και ποινές φυλάκισης, χρηματικά πρόστιμα και έκπτωση από δημόσια αξιώματα, από την περασμένη Κυριακή είναι νόμος του κράτους, δίνοντας άφεση αμαρτιών σε κάποιους που ενδεχομένως δεν ήταν έως τώρα «νόμιμοι» και κινδύνευαν να έχουν αυστηρές συνέπειες γι’ αυτόν το λόγο. Και αυτό γιατί, έγκριτοι νομικοί, υποστηρίζουν ότι η διάταξη θα έχει στην εφαρμογή της αναδρομική ισχύ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. «Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore» τονίζει σε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία ζητά εξηγήσεις.
«Είναι ντροπή τους. Προκαλούν την ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται βάναυσα από το φορολογικό σοκ και την αποτυχημένη πολιτική τους. Οι πολίτες και η Νέα Δημοκρατία απαιτούμε να απολογηθούν αμέσως» συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.