13 Μαΐου 2016

«Έπνιξαν» το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ με κρασί ο Τσακαλώτος και ο Κορεάτης σύμβουλος του (photos)

Που ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Κορεάτης σύμβουλος Κιμ Γκλεν, δύο παλαίμαχοι δημοσιογράφοι (της δημοσιογραφίας που δεν υπάρχει πια) και ο πρώην Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης;
Σε ένα παλιό σπίτι του Νεου Ψυχικού βρέθηκαν όλοι αυτοί .Προκειται για το «Κοχλιδακι». Οι δύο παλαίμαχοι δημοσιογράφοι (της δημοσιογραφίας που δεν υπάρχει πια) πηγαίνουν τακτικά σε εκείνο το ταβερνάκι του Ψυχικού γιατί έχει καλό κρασί και φθηνό, 6,5ευρώ το lit.

Μεταξύ οίνου και μεζέδων αναπολούν τις παλιές καλές δημοσιογραφικές μέρες , αναλύουν τα τεκταινόμενα και τις νέες εξελίξεις στην δημοσιογραφία μιας και είναι οι δυο Πρόεδροι της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.


Έκπληκτοι αντίκρισαν προχθές το βράδυ, έναν Κορεάτη , τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και έναν ακόμα φίλο τους να μπαίνουν στο ταβερνάκι.

Περιχαρής ο Υπουργός Οικονομικών όπου έχει εξασφαλίσει δανεικά ως το 2020 , είπε να το ρίξει για λίγο έξω. Παρήγγειλε καραφάκια τσίπουρο , εκλεκτούς μεζέδες και άρχισε τη κουβεντούλα με τους συνδαιτυμόνες του.

Μετά από λίγο μπαίνει στο ταβερνάκι και ο Γιώργος Κουτρουμάνης μαζί με τη σύζυγό του, κάθισαν στο διπλανό τραπέζι από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο .

Περνώντας ο τέως Υπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ μπροστά από τον νυν Υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντάλλαξαν καν χαιρετισμό , ούτε μια τυπική καλησπέρα για τα μάτια του κόσμου .

Μετά από λίγο ήρθε μια πλανόδια λουλουδού γύφτισσα, η οποία πωλούσε τριαντάφυλλα τα οποία προφανώς είχε κλέψει από κάποιο νεκροταφείο.

Της περίσσεψε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο τότε οι Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος Διοικητικός Πρόεδροςκαι Φάνης Ζουρόπουλος Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Ε.Ε.Δ.), έναντι του ποσού των 5 ευρώ το αγόρασαν και το προσέφεραν πολύ ευγενικά στον Υπουργό Οικονομικών.


Ο Ευκλείδης Τσκαλώτος δεν ρώτησε καν ποιοι είναι κύριοι, απλώς τους ευχαρίστησε με ένα πλατύ χαμόγελο και το έβαλε στο πέτο του.

Ο Υπουργός μετά το κλείσιμο της συμφωνίας φαινόταν και ήταν χαρούμενος, αφού ξέρει καλά πως για τα επόμενα χρόνια θα μείνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία κάνοντας πολιτική με δανεικά.

Έχοντας γνώση πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υψηλού κινδύνου πολιτικούς αντιπάλους έτσι ώστε να χρειαστεί να αφήσει τη καρέκλα της εξουσίας. Πολύ περισσότερο τώρα που άγγιξαν τα δάχτυλα του το μέλι των δανεικών χρημάτων.

Άντε στο επόμενο διάστημα να κάνουν έναν ανασχηματισμό, προσθέτοντας στην κυβέρνηση κάποιους παλιούς Πασόκους ,πρόθυμους να υπηρετήσουν την »πρώτη φορά Αριστερά»…..

Τα γεγονότα έρχονται και θα μιλήσουν απο μόνα τους.