20 Ιουνίου 2016

Ευρωβουλευτής, πρωταθλητής πόκερ, προκαλεί τον καραγκιόζη Φάρατζ: Του βάζει στοίχημα 1 εκατ. ευρώ κατά του Brexit

Η Βρετανία δεν μπορεί να αφήσει την Ευρώπη στα χέρια της Γερμανίας και της Ιταλίας, υποστηρίζει Λιθουανός ευρωβουλευτής, πρώην επαγγελματίας του πόκερ, και προκαλεί τον Φάρατζ σε στοίχημα.

Ο Antanas Guoga, ο γνωστός  με το όνομα  «Tony G»  από την -ιδιαιτέρως επικερδή - ενασχόλησή του με το πόκερ ως επαγγελματίας παίχτης καλεί τον Τόνι Φάρατζ, επικεφαλής του εθνικιστικού Ukip και θερμό υποστηρικτή του Brexit σε στοίχημα.

Ενα εκατομμύριο ευρώ θα καταθέσει ο Λιθουανός ευρωβουλευτής- ο οποίος είναι πολυεκατομμυριούχος, από τη διαδικτυακή «αυτοκρατορία» πόκερ που έχει δημιουργήσει- σε όποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα ζητήσει ο Φάρατζ σε περίπτωση που υπερισχύσει το Brexit.

Σε επιστολή του προς τον Φάρατζ, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα politico, ο «Tony G» δηλώνει τόσο πεπεισμένος ότι οι βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους της παραμονής τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και για αυτό τον προκαλεί σε στοίχημα. Στην περίπτωση που ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος δεχτεί την πρόκληση σε περίπτωση που χάσει το Brexit, θα πρέπει αυτός να πληρώσει το στοίχημα.

«Μην αφήσετε την Ευρώπη με τη Γερμανία και τη Γαλλία. Αυτό θα ήταν κρίμα για τις αγορές, τις επιχειρήσεις, τους ερευνητές, την καινοτομία σε όλο τον κόσμο» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του και συμπληρώνει ότι ο μεγαλύτερος νικητής στην περίπτωση Brexit θα είναι ο Πούτιν.