17 Ιουνίου 2016

ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ->Πούτιν: Πώς 200 Ρώσοι οπαδοί μπόρεσαν να ξυλοκοπήσουν χιλιάδες Βρετανούς;

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς 200 από τους φιλάθλους μας κατάφεραν να ξυλοκοπήσουν αρκετές χιλιάδες Βρετανών», σχολίασε ο Ρώσος πρόεδρος

Μετά την απέλαση τεσσάρων Ρώσων χούλιγκαν και τη σύλληψη ακόμα τριών από τις γαλλικές αρχές, έπειτα από τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν εναντίον Βρετανών στη Μασσαλία, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, δε θα μπορούσε να μη σχολιάσει το περιστατικό στο Euro2016.

Ερωτηθείς σχετικά, χαρακτήρισε τα βίαια επεισόδια «ντροπιαστικά», αλλά αμφισβήτησε πώς οι Ρώσοι οπαδοί κατάφεραν να ξυλοκοπήσουν τους Βρετανούς, οι οποίοι ήταν περισσότεροι.

«Η διένεξη ανάμεσα σε Ρώσους και Βρετανούς φιλάθλους είναι ντροπιαστική», δήλωσε στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη ο Πούτιν, προσθέτοντας: «Αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς 200 από τους φιλάθλους μας κατάφεραν να ξυλοκοπήσουν αρκετές χιλιάδες Βρετανών».

Ο Ρώσος πρόεδρος συνεχίζοντας δεσμεύθηκε πως η Μόσχα θα προσπαθήσει να εξαλείψει τον χουλιγκανισμό.

Περίπου 150 Ρώσοι οπαδοί συμμετείχαν στα σοβαρά επεισόδια βίας στον αγώνα Αγγλία-Ρωσία στη Μασσαλία, ενώ ο Πούτιν κάλεσε τις γαλλικές αρχές να φερθούν ισότιμα σε όσους συλλαμβάνονται.

Οι τρεις που κρατούνται απολογήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στον γενικό ανακριτή και ακολούθως πέρασαν από τον εισαγγελέα, ο οποίος εισηγήθηκε την ποινή από ένα έως και δυόμισι χρόνια στον καθένα, καθώς και απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία για επιπλέον δύο χρόνια.