08 Ιουνίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Το κύκνειο άσμα του Νίκου Τριανταφυλλίδη, το ντοκιμαντέρ για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ

Ο σκηνοθέτης τους τελευταίους μήνες της ζωής του δούλευε εντατικά για την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης δεν είναι πλέον κοντά μας. Ο σκηνοθέτης και γιος του Χάρρυ Κλυν, έπειτα από μία πολυετή μάχη με την επάρατο νόσο, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 49 ετών.

Το τελευταίο διάστημα ετοίμαζε ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του ΠΑΟΚ. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τα 90ά γενέθλια του ΠΑΟΚ το κοινό είχε την ευκαιρία να δει ένα 15λεπτο βίντεο από το μεγάλο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη με τίτλο: «Νοσταλγώντας το μέλλον». Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες το φθινόπωρο.


«Εγώ δεν κάνω διαφημιστικά ούτε βιομηχανικά ντοκιμαντέρ. Αυτή η δουλειά δεν είναι μια “παραγγελιά” αλλά μια δική μου κατάθεση ψυχής», είχε πει ο Νίκος Τριανταφυλλίδης για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης και ο Φερνάντο Σάντος
Και είχε προσθέσει: «Για μένα προσωπικά ήταν μια ύψιστη τιμή, ένιωσα πραγματικά σαν να έβγαλα πιτσιρικάς δελτίο και να φόρεσα την ασπρόμαυρη φανέλα στην κολυμπήθρα της Τούμπας. Εμπειρία ζωής. Η έρευνα κράτησε πάνω από χρόνο, τα γυρίσματα γύρω στους πέντε μήνες και μετά από όλα αυτά γίναμε ακόμη καλύτεροι άνθρωποι...Διότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά ένα αθλητικό σωματείο. Οι φίλαθλοί μας λένε πως η ομάδα είναι ιδέα. Και πράγματι εκπροσωπεί τον νόστο του πρόσφυγα και το δίκαιο της φτωχολογιάς και των κατατρεγμένων».

«Ο ΠΑΟΚ ''αποχαιρετά'' τον Νίκο Τριανταφυλλίδη»
Η ομάδα του δικέφαλου του Βορρά, εξέφρασε τα συλλυπητήρια για την απώλεια του Νίκου Τριανταφυλλίδη.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Νικόλα Τριανταφυλλίδη, που έφυγε τα ξημερώματα μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης δούλευε εντατικά για την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ για τα 90 χρόνια ΠΑΟΚ, έργο που, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, τον κράτησε δυνατό και στην δύσκολη προσωπική του μάχη κατά τους τελευταίους μήνες.

Ένα έργο που επέμεινε να αναλάβει και -χωρίς να γνωρίζει κανείς πέρα από τους πολύ κοντινούς του ανθρώπους την άνιση μάχη που έδινε – να δημιουργήσει ως το κύκνειο άσμα του.
Για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν τιμή η συνεργασία μαζί του και ελπίζουμε μέσω του έργου του να μείνει αθάνατος στις συνειδήσεις όλων».