Του Θάνου Τριανταφύλλου
Μόνος του και με την διακριτική συνοδεία των αστυνομικών του, στεκόταν το πρωί της Πέμπτης στο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου πετάξει και να μεταβεί στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Κεμπίνσκι της Δρέσδης, ώστε να συμμετάσχει στην 64η συνδιάσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
O κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί σε μια από τις πιο σημαντικές συναντήσεις των κορυφαίων εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου καθώς και όσων ασκούν τη μεγαλύτερη δυνατή επιρροή στον πλανήτη. Στις κλειστές συναντήσεις της Λέσχης ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εκμεταλλευτεί την παρουσία σημαντικών πολιτικών στελεχών που συνδέονται με το εν εξελίξει ελληνικό πρόγραμμα δεδομένου ότι μεταξύ των περίπου 130 συμμετεχόντων από συνολικά 20 χώρες φιγουράρουν προσωπικότητες όπως ο Wolfgang Schäuble, η Christine Lagarde (γενική διευθύντρια του ΔΝΤ) και ο Benoit Coeuré (μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ).
Να σημειωθεί και ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο για τις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ: οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν, ακόμα και στον δημόσιο λόγο τους, απαγορεύεται όμως να αναφέρουν από πού το έμαθαν.
Την ίδια στιγμή στο «όχι» επί της αρχής κατέληξε τελικά η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την ψήφιση του «αναπτυξιακού νόμου» που προτείνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. «Όταν η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη 100 δισ.ευρώ επενδύσεις τα επόμενα χρόνια, μόνο ως φάρσα μπορεί να αποκαλείται αυτός ο νόμος «αναπτυξιακός»: Και στη φάρσα λέμε όχι.», τόνισε στο real.gr ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος.
Κωδικοποιώντας τους λόγους που αξιωματική αντιπολίτευση κατέληξε στο «όχι» μπορούμε να υπογραμμίσουμε τους εξής:
1. Το σχέδιο του αναπτυξιακού νόμου έρχεται σε ένα περιβάλλον ύφεσης, τραγικής έλλειψης ρευστότητας, μεταρρυθμιστικής οπισθοδρόμησης και φορολογικής εξόντωσης.
2. Το σχέδιο του αναπτυξιακού νόμου είναι ένα «πουκάμισο αδειανό», καθώς διαθέτει περίπου 600 εκατ. ευρώ το χρόνο, όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Κράτους προς τους ιδιώτες έφτασαν τα 6,7 δισ. ευρώ, τον Απρίλιο 2016.
3. Το σχέδιο του αναπτυξιακού νόμου συνιστά επιστροφή στον κομματισμό και στη γραφειοκρατία, καθώς σύμφωνα με τη ΝΔ προωθεί την αδιαφάνεια και τη γραφειοκρατία και δίνει υπερεξουσίες στον εκάστοτε Υπουργό Οικονομίας και παράλληλα τιμωρεί τους επενδυτές του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου, καταργώντας ουσιαστικά τη συνέχεια του Κράτους.
Σε κάθε περίπτωση, επιμέρους θετικά σημεία του σχεδίου νόμου, θα εξεταστούν λεπτομερώς στην Ολομέλεια και ενδεχομένως να υπερψηφιστούν από την κεντροδεξιά παράταξη. Σε κάθε περίπτωση, το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού κατέληξε σε αυτήν την απόφαση αν και υπήρχαν μεμονωμένες αλλά σημαντικές φωνές που ζητούσαν να δει με πιο θετικό μάτι τον αναπτυξιακό νόμο. Βασικό επιχείρημά τους ήταν πως «η ΝΔ ζητούσε τόσο καιρό να έρθει ο αναπτυξιακός νόμος και τώρα που ήρθε δε μπορούμε μονομιάς να τον απορρίψουμε».
Πηγή: real.gr