09 Ιουνίου 2016

Αστυνομικός κάλεσε στο σπίτι του έναν από τους τρομοκράτες μετά το φονικό στο Τελ Αβίβ

Κατάλαβε το λάθος του λίγη ώρα αργότερα - «Έμοιαζαν με πλούσιους Ιταλούς επιχειρηματίες», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Έναν από τους δύο ενόπλους που σκόρπισαν το θάνατο και τον πανικό σε κεντρικό σημείο του Τελ Αβίβ τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, φιλοξένησε κατά λάθος ένας Ισραηλινός αστυνομικός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post ο αστυνομικός και η σύζυγός του άκουσαν τους πυροβολισμούς από την αγορά Σαρόνα και ο άνδρας που ήταν εκτός υπηρεσίας, έσπευσε στο σημείο.

Επιστρέφοντας στην κατοικία τους που βρίσκεται κοντά στο εστιατόριο Μπένεντικτ όπου σημειώθηκε το μακελειό, είδαν ανάμεσα σε άλλους περαστικούς έναν άνδρα τρομαγμένο και συγχυσμένο που ζητούσε να πιει νερό.

Ο αστυνομικός τον κάλεσε στο διαμέρισμά του για να του δώσει νερό και τον άφησε με τη σύζυγό του και τα πεθερικά του πριν επιστρέψει στο σημείο της επίθεσης για να βοηθήσει τους συναδέλφους του στον εντοπισμό των δραστών.

Λίγα λεπτά αργότερα όταν είδε ότι οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν άνδρα, παρατήρησε ότι ήταν ντυμένος με ίδια ρούχα όπως ο… καλεσμένος του.

Μόλις, λοιπόν, συνειδητοποίησε το λάθος του επέστρεψε γρήγορα στο διαμέρισμα και μαζί με συναδέλφους του συνέλαβαν τον άνδρα.

Όπως είπε μία αυτόπτης μάρτυρας οι δύο ένοπλοι φορούσαν κοστούμια και γραβάτες και έμοιαζαν με «πλούσιους επιχειρηματίες».

Η Μαργκαλίτ Μπέργκμαν που δειπνούσε στο εστιατόριο την ώρα της επίθεσης, μιλώντας στην Jesuralem Post δήλωσε ότι οι δύο άνδρες έμοιαζαν σαν «πλούσιοι Ιταλοί επιχειρηματίες, φορώντας ακριβά κοστούμια και λεπτές γραβάτες».

Σε κατάσταση σοκ περιέγραψε τις στιγμές που βίωσε όταν οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ, λέγοντας: «Ακούσαμε έναν πυροβολισμό και τότε σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να πυροβολούν σε όλους. Τρέξαμε μακριά, όσο μπορούσαμε, αλλά είναι θέμα τύχης που είμαι ακόμα ζωντανή».