17 Ιουνίου 2016

Προκαλούν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στις εφορίες: Η περίεργη ιστορία της ΔΟΥ Ναυπλίου

Ο αρμόδιος επιθεωρητής Πελοποννήσου ζήτησε εξηγήσεις για τη μειωμένη απόδοση του ελεγκτικού μηχανισμού, όμως με την κάλυψη του τοπικού συνδικαλιστή, ο οποίος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν δόθηκαν εξηγήσεις, αλλά σημειώθηκε και έντονη αντίδραση, που έφτασε έως και στο πρωτάκουστο κρούσμα της έγγραφης καταγγελία σε βάρος του... επιθεωρητή

Σάλος έγινε προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους των εφοριακών υπαλλήλων με την αποκάλυψη της περίεργης και γεμάτης ερωτηματικά ιστορίας με την ΔΟΥ Ναυπλίου, στην οποία φέρεται να έχει το γενικό πρόσταγμα γνωστός συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση έχει φτάσει ακόμη και στα υψηλά κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών και φυσικά στην ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, καθώς πρόκειται για ένα πρωτοφανές στα χρονικά και πέρα από κάθε λογική περιστατικό: Ενώ η εφορία υστερεί προκλητικά και εντυπωσιακά στις επιδόσεις κατά της φοροδιαφυγής, οι υπάλληλοι, με την καθοδήγηση της τοπικής συνδικαλιστικής ηγεσίας τους, διαμαρτύρονται κιόλας γιατί τους... ζητείται να παρουσιάζουν συγκεκριμένα, απτά και σοβαρά αποτελέσματα!

Η ΔΟΥ Ναυπλίου έτσι κι αλλιώς έχει μπει στο μάτι της Δικαιοσύνης: Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο εισαγγελέας διενεργεί προκαταρκτική έρευνα, μετά από καταγγελίες για διαφθορά και μάλιστα στις 15 Απριλίου τέσσερις άνδρες της Ασφάλειας εισέβαλαν στα γραφεία της εφορίας για στοιχεία.

Η ΔΟΥ Ναυπλίου έχει το εξής απίστευτο αρνητικό ρεκόρ: Ενώ είναι αρμόδια για τον έλεγχο μίας περιοχής, όπου δραστηριοποιούνται τουλάχιστον 188 off shore εταιρίες (με έδρα το Κρανίδι και το Πόρτο Χέλι), οι έλεγχοι που έχουν διενεργήσει οι δέκα (αριθμός 10 – διόλου ευκαταφρόνητος για τα δεδομένα των εφοριών) αρμόδιοι ελεγκτές δεν ξεπερνούν τους... 3 τα τελευταία χρόνια!!!

Η συγκεκριμένη ΔΟΥ μάλιστα υστερεί και σε όλους τους άλλους τομείς: Διαπιστώθηκε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 οι λεγόμενοι προληπτικοί έλεγχοι έφτασαν μόλις τους... 11 (αριθμός αδικαιολόγητα και προκλητικά μικρός, ειδικά όταν η κυβέρνηση λέει ότι έχει κηρύξει πόλεμο στη φοροδιαφυγή), τα δε αναγκαστικά μέτρα, που έχει καταλογίσει κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους είναι 50% μειωμένοι σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Η εντυπωσιακή αυτή υστέρηση της ΔΟΥ Ναυπλίου προκάλεσε το ενδιαφέρον και της ιεραρχίας, με αποτέλεσμα σε πρόσφατη επίσκεψη του αρμόδιου επιθεωρητή Πελοποννήσου να ζητηθούν εξηγήσεις για τη μειωμένη απόδοση του ελεγκτικού μηχανισμού. Με την κάλυψη όμως του τοπικού συνδικαλιστή, ο οποίος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν δόθηκαν εξηγήσεις, αλλά σημειώθηκε και έντονη αντίδραση, που έφτασε έως και στο πρωτάκουστο κρούσμα της έγγραφης καταγγελία σε βάρος του... επιθεωρητή, προφανώς επειδή οι ράθυμοι ελεγκτές θεώρησαν ότι διαταράσσεται η μόνιμη και όχι μόνον θερινή ραστώνη τους.

Η έγγραφη καταγγελία τους απερρίφθη φυσικά τόσο από τον σύλλογο εφοριακών Αργολίδας και Κορινθίας, όσο και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών, ωστόσο η όλη υπόθεση φέρει στο προσκήνιο το χάος και τη φαυλότητα, που επικρατεί σε κρίσιμους τομείς του κρατικού μηχανισμού, με την ανοχή, ου μην και τη στήριξη στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, που συμπεριφέρονται σαν να είναι οι υπηρεσίες βιλαέτι και λάφυρό τους.