28 Ιουνίου 2016

Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Κόρμπιν

Στους 172 οι βουλευτές που είπαν «όχι» στον επικεφαλής των Εργατικών - Ζητούν την απομάκρυνσή του από την ηγεσία του κόμματος

Δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, όπως ήταν αναμενόμενο, με τους βουλευτές του κόμματός του να του γυρίζουν την πλάτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του βρετανικού Τύπου, 172 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής, 40 την καταψήφισαν, τέσσερις ήταν απόντες και 13 δεν ψήφισαν.

Μέχρι εχθές ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος συγκέντρωνε επιστολές παραίτησης από τους βουλευτές του που εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο την απογοήτευσή τους στο πρόσωπό του μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο οδήγησε στο Brexit.

Οι βουλευτές των Εργατικών επιρρίπτουν ευθύνες στον Κόρμπιν για την «χλιαρή» στάση του κατά τη διάρκεια της καμπάνιας των υποστηρικτών της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι «αντάρτες», λοιπόν, σήμερα απέσυραν την υποστήριξη τους προς το πρόσωπό του, πιέζοντάς τον να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, παρότι η πρόταση μομφής δεν θα τον οδηγήσει αυτόματα στην… έξοδο.