20 Ιουνίου 2016

Βίντεο: Η εξωπραγματική «παράσταση» του Λεμπρόν που χάρισε τον τίτλο στους Καβαλίερς

Δείτε σε ένα βίντεο τα όσα κατάφερε στον 7ο τελικό του ΝΒΑΌσα έκανε ο Λεμπρόν Τζέιμς στους τελικούς του ΝΒΑ φαντάζουν εξωπραγματικά. Αλλά δεν είναι…
Ο «βασιλιάς» τελείωσε τη σειρά των επτά αγώνων έχοντας 30,2 πόντους, 11,3 ριμπάουντ, 8,5 ασίστ, 2,7 κλεψίματα και 2,2 τάπες. Ήταν πρώτος μεταξύ όλων των παικτών των δύο ομάδων ΚΑΙ στις πέντε αυτές στατιστικές κατηγορίες.

Μάλιστα έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των έβδομων τελικών του ΝΒΑ (σε σύνολο 19 αγώνων) που κάνει τριπλ νταμπλ, μετά τον Τζέρι Γουέστ το 1969 και τον Τζέιμς Γουόρθι το 1988, που τα κατάφεραν με τους Λέικερς.

Πλέον ο Λεμπρόν μετρά επτά τριπλ νταμπλ σε τελικούς ΝΒΑ και απέχει ένα από το ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος, που ανήκει στον Μάτζικ Τζόνσον.

Παράλληλα, ο MVP των τελικών έφτασε στις 9 νίκες σε 17 ματς που η ομάδα του απέχει μία ήττα από τον αποκλεισμό. Φέτος, στα τρία τελευταία ματς της σειράς και δίχως περιθώριο λάθους, είχε 37 πόντους, 11,7 ριμπάουντ και 9,7 ασίστ κατά μέσο όρο.

Στον τελευταίο τελικό ο Λεμπρόν, που έκανε πράξη την υπόσχεσή του να χαρίσει στο Κλίβελαντ τον πρώτο του τίτλο σε ομαδικό σπορ μετά από 52 χρόνια (!), ήταν συγκλονιστικός με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 τάπες και 2 κλεψίματα καταγράφοντας το μόλις τρίτο τριπλ-νταμπλ στην ιστορία των έβδομων τελικών.


Το τρίτο πρωτάθλημα στην καριέρα του συνοδεύτηκε, μάλιστα, με το τρίτο βραβείο του MVP των τελικών καθώς ο «βασιλιάς» αναδείχθηκε ομόφωνα πολυτιμότερος παίκτης της σειράς.

«Κράτησα την υπόσχεσή μου. Ποτέ δεν έκρυψα ότι υπήρχε πίεση, αλλά δεν έκανα πίσω. Ανυπομονώ να επιστρέψω σπίτι μου και στον κόσμο του Κλίβελαντ. Έχουμε ακούσει πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά πίστευα ακόμη και στο 3-1 ότι μπορούσαμε να το κάνουμε. Και τα καταφέραμε. Προσωπικά αποδίδω καλύτερα όταν είμαι υπό πίεση και με αμφισβητούν. Είμαι σπίτι μου», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο «βασιλιάς».


Τους Καβαλίερς και προσωπικά τον Λεμπρόν Τζέιμς συνεχάρη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Τι παιχνίδι και τι σειρά για τους Καβαλίερς! Χαίρομαι που είδα τον βασιλιά Τζέιμς να φέρνει τον τίτλο στο σπίτι του, το Κλίβελαντ», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος (και γνωστός φίλος των Μπουλς) στο Twitter.