09 Ιουνίου 2016

Μαυρίκος: Αναγνώρισε ρολόι και βέρα η γυναίκα του-Τι λέει ο Κούγιας για το σενάριο της δολιοφθοράς-ΒΙΝΤΕΟ

Το ρολόι και τη βέρα του φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναγνώρισε η σύζυγος του Τάκη Μαυρίκου, η οποία κλήθηκε για τη μακάβρια ταυτοποίηση της απανθρακωμένης σορού του εκδότη στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Οι αρχές και η οικογένεια αναμένουν τις εξετάσεις DNA και την εξέταση της οδοντοστοιχίας του, προκειμένου να υπάρξει 100% τεκμηρίωση ότι πρόκειται για τον εκδότη, ο οποίος κάηκε ζωντανός μέσα στο πολυτελές τζιπ Porche Cayenne εν κινήσει στην Αττική Οδό.

Η πλευρά του Αλέξη Κούγια

Ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την τηλεοπτική εκπομπή Live News, του Etv.

Αρχικά επιβεβαίωσε πως η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου βρίσκεται στο ΚΑΤ, ωστόσο η αναγνώριση δεν έχει γίνει ακόμη, ενώ τόνισε πως μέχρι να γίνει η αναγνώριση καλό θα είναι να είμαστε αισιόδοξοι. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να διευκρινίσει πως σε περίπτωση που δεν ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος ο οδηγός, τότε προκύπτουν πολλά ερωτηματικά, όπως το ποιος θα μπορούσε να έχει πάρει το αυτοκίνητό του.

Στην συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε σήμερα ένα ραντεβού με την υπεύθυνη marketing μιας κλινικής στο Μαρούσι για το promotion της κλινικής σε διαφημιστικό επίπεδο. Για να συνεχίσει: "Χωρίς κανένα λόγο άρχισε να ακινητοποιείται το αυτοκίνητο και σε ελάχιστο χρόνο ξεκίνησε να συμβαίνει αυτό που έγινε. Προσπάθησε να βγει σύμφωνα και με αυτόπτες μάρτυρες αλλά η πόρτα του οδηγού ήταν κοντά στο στηθαίο και σε ελάχιστο χρόνο απανθρακώθηκε. Όλοι διερωτώμεθα γιατί να πάρει τον δρόμο προς την Ελευσίνα και όχι προς τη Βάρκιζα όπου είναι το σπίτι του. Υπάρχουν ερωτηματικά. Αν τελικώς είναι ο κύριος Μαυρίκος, υπάρχει μια τραγωδία που έρχεται. Έχει έναν ανιάτως πάσχοντα αδερφό τον οποίο προστατεύει αποό παιδικής ηλικίας, έχει δυο πολύ μικρά παιδάκια και μία ανυπεράσπιστη γυναίκα. Είχαμε συνδεθεί επειδή μέναμε και πολύ κοντά. Μαχητής της ζωής, αυτοδημιούργητος άνθρωπος αλλά δεν θέλω να κάνω αγιογραφία".

Τέλος και όσο για το αυτοκίνητο, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως ήταν σε αρίστη κατάσταση και πολύ ασφαλές. "Είμαι βέβαιος πως δεν θα έβαζε ποτέ αέριο στο αυτοκίνητό του. Οδηγούσε γρήγορα και γι' αυτό ήταν στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας".

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στον Νίκο Ευαγγελάτο


Ο Κούγιας για το σενάριο της δολιοφθοράς

Για το σενάριο της δολιοφθοράς στο αυτοκίνητο που ανήκει στην σύζυγο του Παναγιώτη Μαυρίκου και το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό, μίλησε στο STAR ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και σημείωσε πως θα εξετάσει όλα τα στοιχεία. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το αυτοκίνητο ήταν καλοσυντηρημένο και επιμελημένο, χωρίς κανένα μηχανικό πρόβλημα, ενώ είπε πως τα όσα φαίνονται στις κάμερες της Αττικής Οδού δημιουργούν προβληματισμούς.


«Οι κάμερες της Αττικής Οδού δείχνουν ακριβώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτοκίνητο. Δεν προηγήθηκε κάποια πρόσκρουση είτε στη διαχωριστική νησίδα είτε με άλλο αυτοκίνητο, ώστε να προκληθεί οτιδήποτε που με τη σειρά του να προκαλέσει ανάφλεξη. Υπήρξε μια επιβράδυνση της ταχύτητάς του αυτοκινήτου που ήταν αρκετά μεγάλη και ακολούθως χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα έγινε ό,τι έγινε από πλευράς αναφλέξεως» σημειώνοντας πως αυτό δημιουργεί προβληματισμούς» τόνισε ο κ. Κούγιας.


Περιγράφουν λεπτό προς λεπτό την τραγωδία στην Αττική Οδό

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν λεπτό προς λεπτό την τραγωδία που έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια τους στην Αττική Οδό, όταν στο ύψος του Ηρακλείου το αυτοκίνητο της συζύγου του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου κάηκε και ο οδηγός του απανθρακώθηκε.

«Με το που έγινε το ”μπαμ” , λέω κανένα λάστιχο θα έσκασε. Τελικά βγήκα και είδα το αμάξι το οποίο έπαιρνε σιγά σιγά από την κάτω πλευρά του φωτιά», λέει χαρακτηριστικά ένας άνδρας, μιλώντας στην κάμερα του STAR.

«Το αυτοκίνητο πήρε φωτιά. Κάποιοι προσπάθησαν να βοηθήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και τελικά το αμάξι κάηκε ολοσχερώς», αναφέρει ένας νεαρός που ήταν παρών στο σημείο που συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Δείτε το βίντεο από το STAR: