Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας για τα μελλοντικά του σχέδια, το τι θα άλλαζε αν γύριζε τον χρόνο πίσω αλλά και για το πολυνομοσχέδιο.
Ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ στη συνέντευξη του παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση. Ως βασικές ανάγκες έθεσε την κατανόηση του πραγματικού προβλήματος και την υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου, μαζί με συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και των παραγωγικών δυνάμεων.
Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία», μεταξύ άλλων για το πελατειακό κράτος που πρέπει να καταπολεμηθεί, για την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και για ένα πολιτικό μορατόριουμ μεταξύ των κομμάτων. Αναφερόμενος στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς απορρίπτει τις «πάσης φύσεως τεχνητές συγκλίσεις» και θέτει ως προϋπόθεση τη συμφωνία σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο και όλα τα υπόλοιπα να τα κρίνει η βάση.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται στα έργα και τις ημέρες της νυν κυβέρνησης. Μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ που «ομνύει πλέον υπέρ των μνημονίων» και τη ΝΔ «που ανεβαίνει πάλι σε αντιμνημονιακά κεραμίδια». Για τα «δεξιά Ζάππεια» και τις «αριστερές αυταπάτες», αλλά και για τα «αλλεπάλληλα ρεκόρ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο πρωτάθλημα κυβίστησης». Αναφέρεται δε και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, που ξήλωσε ό,τι μεταρρύθμιση είχε κάνει η δική του κυβέρνηση.
«Με την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου φαίνεται να κλείνει ένας πρώτος κύκλος διακυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Πώς κρίνετε αυτούς τους τελευταίους 16 μήνες», ρωτά ο δημοσιογράφος και ο Γιώργος Παπανδρέου απαντά:
«Όπως τους κρίνει όλος ο κόσμος: “ό,τι να ’ναι”. Ζήσαμε απίθανες καταστάσεις και πολύ φοβάμαι ότι δεν τα έχουμε δει όλα. Είναι να γελάει κανείς, και να γελάει πικρά, βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ομνύει πλέον υπέρ του προγράμματος και τη ΝΔ να ανεβαίνει πάλι σε αντιμνημονιακά κεραμίδια», σημείωσε.
Στην ερώτηση εάν θα άλλαζε κάτι από την περίοδο της διακυβέρνησής του, λέει: «Πολλά θα άλλαζα – εξάλλου όλοι είμαστε υπέροχοι μετά Χριστόν προφήτες. Όχι όμως τις βασικές επιλογές μου. Πολύ θα ήθελα να είχε γίνει τότε το δημοψήφισμα. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου».