07 Ιουνίου 2016

Πρώην αστροναύτης σκότωσε με το αυτοκίνητό του δύο ανήλικα κορίτσια

Ο Τζέιμς Χάλσελ Τζούνιορ ευθύνεται για το θάνατο της 11χρονης Νιόμι Ντεόνα Τζέιμς και της 13χρονης Τζάιλα Λάτρικ Πάτρικ

Πήρε μέρος σε πέντε διαστημικές αποστολές. Τον εμπιστευόταν για πολλά χρόνια η NASA και χαρακτηριζόταν ως ένας από τους πλέον επιμελείς και ικανούς αστροναύτες.
Στα 59 του, έγινε δολοφόνος! Ο Τζέιμς Χάλσελ, ένας από τους γνωστότερους αστροναύτες στις ΗΠΑ, σκότωσε με το αυτοκίνητό του δύο κορίτσια 11 και 13 ετών και τραυμάτισε άλλα δύο άτομα.


Ο Τζέιμς Χάλσελ Τζούνιορ συνελήφθη στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα με την κατηγορία της δολοφονίας των δύο ανήλικων κοριτσιών, καθώς όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι οδηγούσε μεθυσμένος. Η τραγωδία εξελίχθηκε όταν ο 59χρονος βετεράνος αστροναύτης, οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ένα Ford Fiesta, στο οποίο επέβαιναν δύο ενήλικοι, η 11χρονη Νιόμι Ντεόνα Τζέιμς και η 13χρονη Τζάιλα Λάτρικ Πάτρικ, οι οποίες ανασύρθηκαν νεκρές. Η αστυνομία συνέταξε την έκθεσή της, αναφέροντας ως πιθανές αιτίες το αλκοόλ και την υψηλή ταχύτητα.


Ο Τζέιμς Χάλσελ εντάχθηκε στην αστροναυτική υπηρεσία το 1990 και εκπαιδεύτηκε ως οδηγός του διαστημικού λεωφορείου. Συμμετείχε στις αποστολές STS-65 (1994), STS-74 (1995) και υπήρξε επικεφαλής άλλων τριών αποστολών και συγκεκριμένα των STS-83, STS-94 (1997), STS-101 (2000). Αποσύρθηκε από τη NASA το 2006, καθώς επέλεξε να συνεχίσει στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στην εταιρεία ATK Launch System αναλαμβάνοντας τη θέση του αντιπροέδρου και του υπεύθυνου του διαστημικού προγράμματος.