17 Ιουνίου 2016

Αμερικανός αυτοκτόνησε σε δικαστήριο της Ταϊβάν μόλις ανακοινώθηκε η ποινή του

Όταν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο δικαστήριο πρόσεξαν το αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο που κρατούσε στο χέρι του ο Tyrel Martin Marhanka, ήταν ήδη πολύ αργά. Λίγο αργότερα, θα κειτόταν άψυχος στο πάτωμα της δικαστικής αίθουσας.
Ο 41χρονος Αμερικάνος, οποίος καθόταν στο εδώλιο ενός δικαστηρίου στην Ταϊβάν ακούγοντας την ανακοίνωση της καταδίκης του για κατοχή ναρκωτικών, κάρφωσε το αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό του, από τον οποίο εκτοξεύτηκε ένας πίδακας αίματος, σύμφωνα με την εφημερίδα Taipei Times.

Σύμφωνα με ορισμένους μάρτυρες, ο αυτόχειρας κρατούσε ένα μεταλλικό ψαλίδι, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για δύο αντικείμενα τα οποία κάρφωσε διαδοχικά στο λαιμό του.

Ο Tyrel Martin Marhanka, λίγο μετά τη σύλληψή του


Το σοκαριστικό συμβάν συνέβη λίγες στιγμές αφότου ο δικαστής καταδίκασε τον Marhanka σε κάθειρξη τεσσάρων ετών για την παράνομη εισαγωγή σπόρων παπαρούνας στη χώρα και την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης. Ο Αμερικανός είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015, όταν η αστυνομία ανακάλυψε στο σπίτι που νοίκιαζε δενδρύλλια κάνναβης και 10 οπιούχες παπαρούνες. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τα ναρκωτικά προορίζονταν για προσωπική χρήση, κάτι που αποδέχτηκε τελικά το δικαστήριο, το οποίο του επέβαλλε τη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή για κατοχή.

Ωστόσο, ακόμα και τα τέσσερα χρόνια κάθειρξης θα πρέπει να φάνταζαν σαν εφιάλτης για τον Αμερικάνο, ο οποίος (σύμφωνα με μάρτυρες) έδειχνε να μην πιστεύει στα αφτιά του, όταν ο διερμηνέας μετέφρασε τα λόγια του δικαστή. «Τέσσερα χρόνια;» ακούστηκε να λέει στον δικηγόρο του, ο οποίος προσπάθησε να τον παρηγορήσει λέγοντας ότι μπορούσε να ασκήσει έφεση. «Δεν θέλω να ασκήσω έφεση» απάντησε ο Αμερικανός, ουρλιάζοντας στη συνέχεια ότι «δεν θέλει να ζήσει άλλο» και μπήγοντας το μεταλλικό αντικείμενο στο λαιμό τους.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί στάθηκε αδύνατο να τον επαναφέρουν στη ζωή.