20 Ιουνίου 2016

Ο πρώτος που ετοιμάζεται να σουτάρει ο Κυριάκος

Άντε μπας και ηρεμήσει το μυαλό μας από τις ξεφτίλες συζητήσεις του ροκά με τους εκβιαστές

Αλλαγές σε κομβικά πόστα ετοιμάζει το αμέσως επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματός του.

Η αποχή της ΚΟ από τη Βουλή για τις offshore, που τόσο συζητήθηκε, το πάγιο αίτημα για εκλογές, αν και δεν τίθεται με την ίδια ένταση, αλλά και τα ήξεις αφήξεις με τον αναπτυξιακό νόμο, αφού η ΝΔ κινδυνεύει να λέει σε όλα «όχι», η υιοθέτηση «ακραίων» προτάσεων της ομάδας Μάνου για το νέο Σύνταγμα, ακόμα και το κίνημα «Παραιτηθείτε», που αγκάλιασε η Συγγρού, έχουν φέρει μουρμούρες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βέβαια, ο πρόεδρος της ΝΔ, ειδικά για τις offshore, έκανε την αυτοκριτική του, αλλά ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να νομιμοποιήσει το «πλυντήριο», που προώθησε ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Η πρώτη αλλαγή θα έρθει στο επικοινωνιακό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πολλούς, μάλιστα, να επιμένουν πως στο στόχαστρο είναι και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Δεν είναι ότι ο εκπρόσωπος Τύπου δεν κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά είναι εκείνος που «φαίνεται» σε μια κατάσταση που δεν προχωράει, λένε οι καλά γνωρίζοντες.

Ακόμα και η συνέντευξη στη Βουλή μαζί με τον Κώστα Τσιάρα, όπου έγιναν καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, δεν «έπαιξε» παρά μόνο μερικά καρέ, λένε οι ίδιες πηγές.

Άλλωστε για τον ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης στη Συγγρού, το «Π» το αποκάλυψε πρώτο εδώ και έναν μήνα, αφού και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ έχει επισημάνει τις αρρυθμίες που υπάρχουν.

Μάλιστα, ο ίδιος επιθυμεί ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα, που θα χαράσσει τη στρατηγική του κόμματος και, παράλληλα, η «γραμμή» θα βγαίνει γρήγορα.

Πάντως, ο «πρωινός καφές» της Συγγρού, όπως ξεκίνησε το πρώτο διάστημα της προεδρίας Μητσοτάκη, δεν προχωράει, ενώ το επικοινωνιακό επιτελείο αναζητάει και νέες στρατηγικές διείσδυσης σε κοινά από τα οποία η ΝΔ έχει απομακρυνθεί.

Αυτό, αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει μεν, αλλά οι πολίτες κρατούν στάση αναμονής, καθώς ακόμα τουλάχιστον δεν έχουν «ερωτευτεί» τη ΝΔ.

Γ. Σ.

* Ρεπορτάζ από το ένθετο BACKSTAGE που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ