28 Ιουνίου 2016

Απίστευτο τρολάρισμα Τουσκ στους Άγγλους για Brexit από ΕΕ και EURO: Winter is coming

Η Αγγλία αποκλείστηκε από την μικρή και "σταχτοπούτα" Ισλανδία και σόκαρε για δεύτερη φορά τον πλανήτη μέσα σε λίγες ημέρες. Ο Ντόναλντ Τουσκ το διασκέδασε ιδιαιτέρως

Στα δύο Brexit το ένα δώρο; Η Αγγλία κατάφερε να αποκλειστεί από τη φιλόδοξη και μαχητική Ισλανδία το βράδυ της Δευτέρας παρότι προηγήθηκε στο σκορ και όλος ο πλανήτης έμεινε άφωνος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, μετά το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος της Πέμπτης που θέτει τη Μεγάλη Βρετανία εκτός Ευρώπης, παρά τις αρχικές προβλέψεις.

Ανάμεσα σε εκείνους που σχολίασαν τον αγγλικό αποκλεισμό από το Euro, ήταν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ, η χώρα του οποίου συνεχίζει στην οχτάδα της διοργάνωσης καθώς κατάφερε να αποκλείσει την Ελβετία.

Με σχόλια του στο Twitter ο κ. Τουσκ ήταν ιδιαιτέρως καυστικός, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για τη σχέση της Βρετανίας με την Ευρώπη. Ο κ. Τουσκ ήταν εκείνος που μετέφερε επισήμως στους Βρετανούς το "τελεσίγραφο" κατάθεσης αιτήματος απόσχισης βάσει του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, μέχρι σήμερα, Τρίτη. Όπως φαίνεται οι Βρετανοί θα "τρενάρουν" την ενεργοποίηση του Brexit, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα πραγματοποιηθεί η έξοδος, κατόπιν συνεννόησης με τους Γερμανούς.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως οι Ουαλοί που ψήφισαν υπέρ του Brexit, συνεχίζουν στη διοργάνωση του Euro.

Τα σχόλια του Ντόναλντ Τουσκ στο Twitter:




Χρήστος Δεμέτης
news247.gr