09 Ιουνίου 2016

ΝΤΑΞ! Το αυτοκίνητο στο οποίο βρήκε τον θάνατο ο υπάλληλος της ΔΕΗ, Μαυρίκος -H δεύτερης γενιάς Porsche Cayenne

Το περιστατικό με την ανάφλεξη του αυτοκινήτου μάρκας Porsche Cayenne στην Αττική οδό, στην οποία όπως όλα δείχνουν βρήκε τραγικό θάνατο ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος γίνεται ακόμα πιο περίεργο λόγω του συγκεκριμένου τύπου του αυτοκινήτου.
Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ασφαλές αυτοκίνητο, με εξαιρετικές επιδόσεις, που προέρχεται από έναν από τους κορυφαίος κατασκευαστής του κόσμου, την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Porsche.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται πιο συγκεκριμένα για μοντέλο του 2008, το οποίο και αποτελεί τη δεύτερη, πιο εξελιγμένη γενιά του σπορ τετρακίνητου τζιπ που παρουσίασε η Porsche το 2003.


(φωτογραφία: Rudolf Stricker/Randy43/wikimedia)

Όπως μάλιστα είχε ανακοινώσει τότε ο κατασκευαστής, το αυτοκίνητο είχε υποστεί σημαντικές βελτιώσεις, όχι μόνο αισθητικές, αλλά και στην αεροδυναμική του, στην ευστάθεια του και στα συστήματα ασφαλείας του.

Αλλαγές είχαν γίνει εκείνη την εποχή και στους κινητήρες που φέρουν τα οχήματα, με τον αρχικό 3,2 λίτρων κινητήρα να αντικαθίσταται με ένα πιο ισχυρό 3,6 λίτρων, ενώ ο μεσαίος 4,5 λίτρων αντικαταστάθηκε από έναν 4,8 των 385 ίππων.


(φωτογραφία: Rudolf Stricker/Randy43/wikimedia)

Ανάλογη βελτίωση υπέστη και ο κορυφαίος τούρμπο κινητήρας που πλέον ήταν 4,8 λίτρων αποδίδοντας 500 ίππους.

Το νέο μοντέλο της Porsche είχε επίσης «φορτωθεί» με νέα ηλεκτρονικά συστήματα για την αποφυγή ανατροπής του, καθώς και εξελιγμένης αεροανάρτησης, με κάποια από αυτά τώρα να υποδεικνύονται ως υπεύθυνα για το «κλείδωμα» των θυρών του μοιραίου τζιπ του εκδότη Μαυρίκου.


(φωτογραφία: HLW/wikimedia)

Απο τις πρώτες εικόνες φαίνεται ότι ο εκδότης οδηγούσε το μεσαίο μοντέλο της σειράς, την Cayenne S, αν και πιθανόν είναι να πρόκειται και για τη ναυαρχίδα του μοντέλου στην έκδοση Turbo.

Η τιμή στην Ελλάδα του εν λόγω μοντέλου κυμαινόταν μεταξύ 60 και 180 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα την έκδοση.


(φωτογραφία: Dezidor/wikimedia)