29 Ιουλίου 2016

ΕΓΓΡΑΦΑ-ΚΛΑΜΑ! 11 έγγραφα από την ένστασή του τρίβει στη μούρη του Παππά το Mega

Έντεκα έγγραφα, που περιλαμβάνονται στον φάκελο της προδικαστικής προσφυγής που κατέθεσε σήμερα στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, δημοσιοποίησε το βράδυ της Παρασκευής η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA.

H προδικαστική προσφυγή (ένσταση), κατατέθηκε κατά της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής που απέκλεισε το MEGA από την συνέχεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και κεντρικό της επιχείρημα, είναι ότι ο τηλεοπτικός σταθμός τέθηκε εκτός διαδικασίας για ελλείψεις ή παραλείψεις που εμφανίζουν φάκελοι και άλλων υποψηφίων, οι οποίοι όμως συνεχίζουν στον διαγωνισμό.

Από τα 11 έγγραφα που δημοσιοποίησε το MEGA, εξάλλου, προκύπτει ότι ο σταθμός διαθέτει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, δεν έχει δηλαδή ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αντιθέτως, δεν φαίνεται να έχει εξασφαλίσει ακόμη και τραπεζική ενημερότητα, δηλαδή την εγγύηση των τραπεζών για την βιωσιμότητα της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να κριθεί άρτια οποιαδήποτε υποψηφιότητα για την διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας.

Το μοναδικό έγγραφο αυτής της κατηγορίας είναι μια βεβαίωση της ALPHA BANK που εμφανίζει την εταιρεία να διαθέτει δύο συμβάσεις 42 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά με χρεωστικά υπόλοιπα 330.544 και 723.199 ευρώ, χωρίς εξασφαλίσεις.

Δείτε τα έγγραφα του Mega























 Βασίλης Χιώτης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ