Από αυτά τα 350 εκατ. ευρώ θα διατεθούν ως κονδύλια για συγκεκριμένες δράσεις με το ποσό που αναλογεί στην Ελλάδα να πλησιάζει τα 1.7 εκατ. ευρώ. Οι πόροι αυτοί μπορούν να συμπληρωθούν από εθνικούς πόρους. Επίσης άλλα 150 εκατ. ευρώ θα διατεθούν υπό την μορφή κινήτρων για την μείωση της παραγωγής γάλακτος. Η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει τρία κύρια σημεία:
- Ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο παροχής κινήτρων για τη μείωση της παραγωγής γάλακτος (150 εκατ. ευρώ).
- Ενίσχυση προσαρμογής υπό όρους που πρέπει να καθοριστούν και να εφαρμοστούν σε επίπεδο κράτους μέλους με βάση κατάλογο που προτείνεται από την Επιτροπή (350 εκατ. ευρώ, τα κράτη μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν με εθνικούς πόρους, με αποτέλεσμα να διπλασιαστεί το επίπεδο της στήριξης που παρέχεται στους γεωργούς)
- Σειρά τεχνικών μέτρων για να εξασφαλιστεί ευελιξία (π.χ. σχετικά με την προαιρετική συνδεδεμένη στήριξη-coupled support), ελάφρυνση των ταμειακών ροών (π.χ. με την αύξηση του ποσού των προκαταβολών για τις άμεσες και τις στρεμματικές ενισχύσεις αγροτικής ανάπτυξης) και ενίσχυση των μέσων για το "δίχτυ ασφαλείας" (μέσω της παράτασης της παρέμβασης και της ενίσχυσης της ιδιωτικής αποθεματοποίησης για το ¨αποκορυφωμένο γάλα σε σκόνη¨- skimmed milk powder).
Οι ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με το σύνολο των διάφορων μέτρων θα οριστικοποιηθούν εντός των προσεχών εβδομάδων, σε διαβούλευση με εμπειρογνώμονες των κρατών μελών. Οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των προτεινόμενων μέτρων θα περιληφθούν σε διορθωτική επιστολή στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2017 το φθινόπωρο.