21 Ιουλίου 2016

"Θα μας δολοφονήσουν οι πράκτορες της ΜΙΤ": Τρέμουν για τη ζωή τους οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί

Σήμερα η δίκη τους στην Αλεξανδρούπολη – Θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο της αποφυλάκισης

Σήμερα το μεσημέρι ξεκινάει η δίκη  των 8 Τούρκων αξιωματικών στο αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης με την κατηγορία ότι μετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και έχει ζητηθεί η έκδοσή τους.

Οι κατηγορίες που θα εξεταστούν από το δικαστήριο αφορούν την παράνομη είσοδο στη χώρα, την ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση και την εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό εναέριο χώρο, με τις οποίες βαρύνονται από την ελληνική δικαιοσύνη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί ναι μεν  επιθυμούν να αθωωθούν αλλά όχι και να αποφυλακιστούν.

Ο λόγος αυτής της επιθυμίας είναι ο φόβος για τη ζωή τους, ένας φόβος που σχετίζεται με τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη δυτική Θράκη, οι οποίες δρουν για λογαριασμό του Τούρκου προέδρου, τον οποίο άλλωστε στήριξαν από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα το βράδυ της Παρασκευής και έχουν αναδειχθεί σε μακρύ χέρι του Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογάν στις εκκαθαρίσεις που πραγματοποιεί σε όλο το φάσμα του δημοσίου τομέα και της Δικαιοσύνης στη γειτονική χώρα.

Η δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αποτελεί μείζον ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση σε συνδυασμό με την επιφυλακή στο Αιγαίο μετά τον συναγερμό το απόγευμα της Τετάρτης.

Η Τουρκία παράλληλα έχει εκδηλώσει με κάθε τρόπο την επιθυμία της να εκδοθούν από την Ελλάδα οι Τούρκοι αξιωματικοί. Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του Τούρκου πρεσβευτή στην Αθήνα ο οποίος συνέδεσε τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών με την έκδοση των αξιωματικών. Μετά όμως από τις ελληνικές αντιδράσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του και υποσχέθηκε ότι «οι Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα με ένα στρατιωτικό ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Σαββατοκύριακου θα τύχουν μιας δίκαιης και διαφανούς δίκης στην πατρίδα (τους)».