04 Ιουλίου 2016

Αυτές είναι οι ιδιαίτερες και αρρωστημένες διατροφικές συνήθειες των πιο γνωστών δικτατόρων

Οι δικτάτορες ανά την παγκόσμια ιστορία είναι υπεύθυνοι για μερικά από τα χειρότερα εγκλήματα της ανθρωπότητας. Οι κρυφές πτυχές του εαυτού τους, όμως, δείχνουν την προσωπική τους παραξενιά η οποία πολλές φορές ξεπερνά τα όρια της ψυχασθένειας.
Ιδού μερικές από τις πιο παράξενες διατροφικές συνήθειες των πιο γνωστών δικτατόρων:

Ο Κim Jong Il λάτρευε τη σούπα από καρχαρία και από... σκύλο αφού πίστευε πως τον έκαναν άτρωτο. Επίσης λάτρευε το ουίσκι Hennessy και είχε μία ομάδα γυναικών οι οποίες διάλεγαν και του σέρβιραν πανομοιότυπους κόκκους ρυζιού.


Πολλοί και διάφοροι μπορεί να ήταν οι λόγοι που ο Hitler ήταν χορτοφάγος, αφού μπορεί να υπέφερε από στομαχικές διαταραχές ή απλά να ακολουθούσε τη συγκεκριμένη δίαιτα. Πάντως, μέχρι το τέλος του πολέμου είχε καταλήξει να τρώει μόνο πατάτες και σούπα. Είχε, επίσης 15 δοκιμαστές. Εάν κανείς εξ'αυτούς δεν πέθαινε μετά από 45 λεπτά, τότε μπορούσε να φάει.


Ο Joseph Stalin λάτρευε την Γεωργιανή κουζίνα. Λάτρευε τα "παιχνίδια" με το αλκοόλ, ενώ ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πως ένας εκ των σεφ του ήταν και ο παππούς του Vladimir Putin, Spiridon Putin.


O Musollini λάτρευε το σκόρδο, το λάδι και το φρέσκο χυμό λεμονιού. Επίσης, πίστευε πως το γαλλικό φαγητό ήταν αηδία. Του άρεσε να τρώει στο σπίτι με τη γυναίκα του και τα πέντε παιδιά του.


O Idi Amin, κατανάλωνε μέχρι και 40 πορτοκάλια την ημέρα, θεωρώντας τα φυσικό διεγερτικό. Όταν ζούσε στη Σαουδική Αραβία στην εξορία έτρωγε πίτσες και KFC. Yπήρχαν επίσης φήμες που τον ήθελαν κανίβαλο.


Ο Pol Pot λάτρευε το κινέζικο κρασί και τη βραστή... κόμπρα. Λάτρευε, επίσης, τα πλούσια φαγητά τη στιγμή που οι υποτελείς του έτρωγαν... νερό με μία σταλιά ρυζιού.


Ο Ceaușescu (Τσαουσέσκου) δεν έτρωγε ποτέ φαγητό το οποίο δεν είχε ελεγχθεί ενδελεχώς. Θα το πέταγε στο πάτωμα και το κλώτσαγε μακριά.


Ο Francisco Macias Nguema λάτρευε το bhang. Ένα τσάι από τα φύλλα της θηλυκής κάνναβις και του iboga το οποίο είχε και αυτό ιδιότητες παραισθησιογόνου. Υπήρχαν επίσης φήμες που τον ήθελαν κανίβαλο ο οποίος είχε συλλογή κρανίων στο ψυγείο του.


Ο Francois "Papa Doc" Duvalier της Αϊτής, ταϊζόταν από τη γυναίκα του λόγω των προβλημάτων υγείας του. Παρόλα αυτά, πολλές φορές κατέβαινε στο υπόγειο και παρακολουθούσε τον Live βασανισμό θυμάτων του για χώνευση...



http://www.newmoney.gr/diethni/291177-aites-einai-oi-idiaiteres-kai-arrostimenes-diatrofikes-sinitheies-ton-megaliteron-diktatoron