04 Ιουλίου 2016

ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΛΕΜΕ! Εργοστάσιο στη Βρετανία απαγόρευσε σε Πολωνούς εργάτες να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα

Ευρωπαϊκό εργοστάσιο κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων στο Σέφιλντ της Βρετανίας απαγόρευσε στους ξένους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα στη δουλειά.

Την καταγγελία την έκανε Βρετανός εργαζόμενος στην εφημερίδα Daily Star αποκαλύπτοντας πως πριν από το δημοψήφισμα η διεύθυνση του εργοστασίου εξέδωσε οδηγία στην οποία επιβάλει στους Πολωνούς και Σλοβάκους εργάτες να μιλούν αγγλικά στο χώρο της εργασίας.

Ο Βρετανός εργάτης που κατήγγειλε το γεγονός το χαρακτήρισε «άδικο» και «διάκριση» κατά των εργατών που κατάγονται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

«Αισθάνομαι ότι η εταιρεία έχει κλιμακώσει το πρόβλημα και δεν αξιολογεί την αιτία του» δήλωσε ο καταγγέλλων και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι η στάση της είναι άδικη και μεροληπτική. Αν δύο Πολωνοί συνεννοούνται καλύτερα στη γλώσσα τους θα κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους».

Από την πλευρά της η διεύθυνση του εργοστασίου Orchid Orthopaedic Solutions υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη οδηγία έχει στόχο να μην αισθάνονται «απομόνωση» οι Βρετανοί εργαζόμενοι.

«Στο παρελθόν είχαμε περιπτώσεις όπου οι εργαζόμενοι έχουν αισθανθεί απομονωμένοι όταν εργαζόταν με συναδέλφους με διαφορετική εθνική προέλευση. Προκειμένου το εργατικό δυναμικό να αισθάνεται άνετα στο χώρο εργασίας ζητήσαμε από το προσωπικό να μιλά αγγλικά κατά τη διάρκεια της βάρδιας. Η οδηγία είναι απλά ένα μέσον για να υπάρχει αρμονία μεταξύ των εργαζομένων».