13 Ιουλίου 2016

Ο πρόεδρος της Ουγκάντας τηλεφωνεί στη μέση του δρόμου -Εγραψε ιστορία [εικόνες]

Από το Οβάλ γραφείο, την πρωθυπουργική κατοικία της εκάστοτε χώρας, το αεροσκάφος του αρχηγού του κράτους. Τέτοιες φωτογραφίες βλέπει συνήθως ο κόσμος από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες ηγετών χωρών.
Αλλά όχι, υπάρχει και άλλος τρόπος. Εκείνος του προέδρου της Ουγκάντας ο οποίος έγραψε... ιστορία. Τι δουλειά έχει μία καρέκλα κήπου και ένα τραπεζάκι, στην άκρη ενός δρόμου, δίπλα στα χόρτα; Στήθηκε εκεί για το τηλεφώνημα του αρχηγού της χώρας.

Ο Γιουέρι Μουσεβένι ήταν καθ' οδόν για μία δημόσια εμφάνισή του, όταν ξαφνικά σταμάτησε η αυτοκινητοπομπή του γιατί ο πρόεδρος της Ουγκάντας ήθελε να κάνει ένα σημαντικό τηλεφώνημα. Ετσι οι συνεργάτες του έστησαν ένα τραπεζάκι και μία καρέκλα κήπου και για περίπου μισή ώρα ο Μουσεβένι χαλάρωσε εκεί, μιλώντας στο τηλέφωνο, ενώ χαιρετούσε και τους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων.


Μόλις η προεδρία δημοσίευσε στο Facebook τις εν λόγω φωτογραφίες, οι συμπολίτες του Μουσεβένι... ξεσάλωσαν στο Twitter. Αρχικά, προσπαθούσαν να μαντέψουν σε ποιον μιλούσε. Στη συνέχεια απορούσαν πού βρέθηκε η καρέκλα και το τραπεζάκι.

Γρήγορα όμως προχώρησαν στο επόμενο επίπεδο και είτε αντέγραφαν την πόζα του προέδρου, είτε τον «τοποθετούσαν» σε διάφορα σημεία, από το χορτάρι του Wimbledon ή του Σαντ ντε Φρανς, στους πανηγυρισμούς της Σερένα Γουίλιαμς και της Πορτογαλίας αντίστοιχα, ή ακόμη και στη Σελήνη!