11 Ιουλίου 2016

«Ελληνικός τσαβισμός»

Ας γίνουμε καλοπροαίρετοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό, προοδευτικό κόμμα που πιστεύει στη δημοκρατία, δεν παίζει παιχνίδια εξουσίας, δεν ετοιμάζει το δικό του καθεστώς και δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τους αντιπάλους του αλλά με τη διαπλοκή. Ας πούμε δηλαδή ότι έχουν δίκιο οι υπουργοί και οι βουλευτές που λένε ότι τους πολεμά το σύστημα και το παλιό πολιτικό και επιχειρηματικό προσωπικό που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

Και βεβαίως ας κατηγορήσουμε τον Ψυχάρη π.χ. που χτυπά κάθε Κυριακή την κυβέρνηση πότε με τις γάτες Ιμαλαΐων, πότε με τους καναλάρχες του Παππά και πότε με το καθεστώς που στήνει ο κ. Τσίπρας. Ας είμαστε πιο καλοπροαίρετοι για τους ανθρώπους που μας κυβερνούν.

Τότε πώς δικαιολογείται αυτό το βορβορώδες κλίμα που επικρατεί; Πώς δικαιολογείται ότι σε πολιτικό επίπεδο ζούμε ημέρες του «βρόμικου ’89» με υπόγειες συνεννοήσεις, φήμες για προσπάθεια «εξαγοράς» ψήφων, για πολιτικούς νταραβεριτζήδες, για προδοσίες ή για όλα αυτά που ακούγονται ότι σχεδίαζε η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα με τους Βαρουφάκηδες της εύφορης κοιλάδας;

Είναι σχέδιο κάποιας διαπλοκής το γεγονός ότι η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες «βρομάει» από παντού; Ότι η νέα διαπλοκή διεκδικεί κανάλια για να μπορέσει να στηρίξει έκνομες δραστηριότητες; Πώς δηλαδή να δικαιολογηθεί ότι κάποιοι που έχουν σοβαρή εμπλοκή με τη δικαιοσύνη διεκδικούν να γίνουν καναλάρχες με τις ευλογίες του Παππά; Πώς δικαιολογείται ότι άρχισαν πάλι να ακούγονται περίεργες διευκολύνσεις σε «κουμπάρους» και κολλητούς;

Και γιατί όλη η αγορά βοά ότι θα γίνει και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέσω του στησίματος νέων μιντιακών μαγαζιών;

Η διαπλοκή φταίει που η όλη διαδικασία με τις άδειες γίνεται κάτω από τον αυστηρό έλεγχο του υπουργού κι όχι κάποιας ανεξάρτητης αρχής; Η διαπλοκή φταίει που δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από κάποια σοβαρή εταιρεία του εξωτερικού παρά μόνο από επιχειρηματίες που είναι η επιτομή της… διαπλοκής;

Αλλά και στην υπόθεση του εκλογικού νόμου, της άτυπης «συμφωνίας» με τους Χρυσαυγίτες ή της αναζήτησης τριών «προδοτών» που μέσω της ψήφισης του νόμου θα στηρίξουν το «σύστημα Τσίπρα» και θα διαιωνίσουν την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι πρώτο είτε δεύτερο είτε τρίτο κόμμα;

Ακόμη κι αν είμαστε καλοπροαίρετοι έχουμε και λέμε:

1.Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ελέγξει την δικαστική εξουσία βάζοντας μπροστά πρώην δικαστές και πλέον κορυφαία στηρίγματα του καθεστώτος του.

2.Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης διώχνοντας τους «νταβατζήδες» και φτιάχνοντας ένα απολύτως ελεγχόμενο μιντιακό τοπίο με δικούς του «νεονταβατζήδες».

3.Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει επιχειρηματίες με τα δάνειά τους, είτε αυτά έχουν κοκκινίσει είτε όχι, απειλώντας τους ότι θα τους βγάλει στη σέντρα.

4.Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και την ίδια στιγμή συναντιέται μαζί τους στο Μαξίμου ή σε σπίτια μεσαζόντων. Και δε μιλάμε για τον Ψυχάρη.

5.Ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένοι κορυφαίοι υπουργοί έχουν αναλάβει το ρόλο του «ταμία» και του ανεπίσημου νταραβεριτζή με ό,τι πιο σάπιο υπάρχει στον επιχειρηματικό κόσμο.

6.Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με κουμπάρους και κολλητούς και μαζί τους στήνουν το νέο παιχνίδι εξουσίας της Αριστεράς.

7.Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έλθει σε ανίερες συμφωνίες με πολιτικούς αντιπάλους και προχωρά σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για τη νομή της εξουσίας.

8.Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν θέλουν σταθερές κυβερνήσεις αλλά προωθούν μεγάλους συνασπισμούς και «ιταλοποίηση» της πολιτικής ζωής.

9.Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση είχε έστω σκεφτεί ότι θα μπορούσε να βγει ο στρατός στους δρόμους.

10.Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζε ντου στις τράπεζες και το νομισματοκοπείο, επιστροφή στη δραχμή, επιστράτευση υπαλλήλων και άλλα αδιανόητα που μόνο στη… Βενεζουέλα συναντά κανείς.

11.Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που βλέπει ότι χάνει την εξουσία αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να κρατηθεί από αυτήν, θυμίζοντας τον Νικολάς Μαδούρο και τον τσαβισμό.

Να παραδεχθούμε λοιπόν ότι ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας ή όποιος άλλος επιχειρηματίας είναι διαπλεκόμενοι και πρέπει να συντριβούν. Αλλά δεν μπορεί αυτό να καλύψει την ωμή προσπάθεια της παρέας των πολιτικών σαλτιμπάγκων να φτιάξουν τον «ελληνικό τσαβισμό», ένα ελεγχόμενο δηλαδή «δημοκρατικό» σύστημα εξουσίας που θα νέμεται τις κρατικές θέσεις, το χρήμα, τη δύναμη και τη σχέση με την παλιά και νέα διαπλοκή.

Ας μην κάνουν λοιπόν τις μωρές παρθένες, τους πήραμε χαμπάρι και δεν θα γλιτώσουν τη λαϊκή οργή.

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/ellinikos-tsabismos/2.108640