30 Ιουλίου 2016

Θύμα του Ερντογάν ο Καντέρ!

Ο Ενές Καντέρ είναι ένας από τους καλύτερους σύγχρονους Τούρκους καλαθοσφαιριστές. Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι είναι Αμερικανοθρεμμένος.

Φοίτησε σε αμερικάνικο γυμνάσιο, σπούδασε ένα χρόνο στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι (αλλά δεν έπαιξε μπάσκετ, διότι πριν φύγει από την Τουρκια είχε πάρει 33.000 δολάρια από τη Φενερμπαχτσέ!) και αμέσως μετά, αφού επελέγη στο νο 3 του ντραφτρ του 2011, άρχισε καριέρα στο ΝΒΑ.
Τα πρώτα τέσσερα χρόνια στη Γιούτα και από πέρυσι στην Οκλαχόμα Σίτι.Όλα αυτά τα χρόνια εκαλείτο συνεχώς στην Εθνική ομάδα, αλλά ποτέ δεν έδωσε το «παρών».

Οι σχέσεις του με την ομοσπονδία είναι κακές, ενώ πρόσφατα αποκάλεσε τον προπονητή Εργκίν Αταμάν «μαριονέτα»!Κι όλα αυτά επειδή προφανώς είναι αντικαθεστωτικός. Μετά μάλιστα από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, έγινε γνωστό ότι είναι οπαδός του Φετουλάχ Γκιουλέν, του μεγάλου εχθρού του Ταγίπ Ερντογάν.

Κατόπιν τούτου, ήταν μάλλον φυσικό επόμενο ο Καντέρ να πέσει θύμα των σαρωτικών εκκαθαρίσεων, που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό σε όλη τη χώρα ο πρόεδρος. Κι επειδή δεν βρίσκεται στην Τουρκία για να τον πιάσουν, ο Ερντογάν διέταξε να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό του στο twitter!

Μόλις το έμαθε αυτό, ο Καντέρ λύθηκε στα γέλια. Και η ανάρτησή του στο αμερικάνικο twitter ήταν αρκετά δηκτική: «Χαχα! Κρύβουν τον λογαριασμό μου στην Τουρκία. Μην φοβάστε τον τίτλο του Φαραώ και όλη την ανόητη συμμορία του»!

Φυσικά στην Αμερική δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ο Καντέρ. Αλλά στην Τουρκία δύσκολα θα ξαναπατήσει μετά από όλα αυτά. Και η Εθνική ομάδα μάλλον θα πρέπει να τον ξεχάσει. Τουλάχιστον όσο ζει και βασιλεύει ο Ερντογάν...