03 Ιουλίου 2016

Περιορισμό δαπανών ζητούν από τη ΝΔ οι πολίτες στη ηλεκτρονική διαβούλευση

Οι πολίτες που συμμετέχουν στην ηλεκτρονική διαβούλευση για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ που έχει ξεκινήσει τις 16 Ιουνίου ζητούν περιορισμό δαπανών ώστε να γίνουν σημαντικές μειώσεις, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Περισσότεροι από 15.000 πολίτες κάθε ηλικίας απ' όλη την Ελλάδα έχουν λάβει μέρος στη διαδικασία εκφράζοντας τις απόψεις τους για μια σειρά θεμάτων και λαμβάνοντας θέση σε πραγματικά διλήμματα πολιτικής. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιλέγει να περιοριστούν περαιτέρω οι δαπάνες προκειμένου να γίνουν σημαντικές μειώσεις φόρων, ενώ μόλις το 11,5% επιλέγει να παραμείνουν σταθερές οι δαπάνες και να γίνουν μικρές μειώσεις φόρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αξιολόγηση των στελεχών και των υπηρεσιών από ανεξάρτητο φορέα συγκεντρώνει με διαφορά τις περισσότερες απαντήσεις στην ερώτηση για τους τρόπους βελτίωσης της λειτουργίας του Δημοσίου στην Ελλάδα.

Τέλος, στην ερώτηση για την εξυγίανση της λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιλέγει την ελεύθερη ίδρυση και λειτουργία καναλιών βάσει των τεχνολογικών δυνατοτήτων, ενώ μόλις το 7,7% συμφωνεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για περιορισμένο αριθμό καναλιών.

http://www.liberal.gr/arthro/62138/politiki/2016/periorismo-dapanon-zitoun-apo-ti-nd-oi-polites-sti-ilektroniki-diabouleusi.html