16 Ιουλίου 2016

Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ γλίτωσε τη φυλακή... χάρη στην κόρη του!

Ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής στην Αλ Μάστι, Χοσάμ Χασάν προφυλακίστηκε για επίθεση σε φωτογράφο - Ο τελευταίος απέσυρε τις κατηγορίες μετά το συγκινητικό ποστάρισμα της κόρης του προπονητή
Στο παρελθόν υπάρχουν πολλές ιστορίες στις οποίες κάποιοι βρήκαν το μπελά τους για μια ανάρτηση που έκαναν στο Facebook ή σε κάποια άλλη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην εποχή τον social media αυτός είναι ένας από τους κινδύνους της καθημερινότητας, ωστόσο υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου ένα αυθόρμητο ποστάρισμα μπορεί να βγάλει κάποιον από μια εξαιρετικά δύσκολη θέση. Όπως ακριβώς συνέβη με τον άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ και πρώτο σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική Αιγύπτου Χοσάμ Χασάν.

Στην Ελλάδα τον μάθαμε το καλοκαίρι του 1990 όταν μαζί με τον δίδυμο του αδερφό Ιμπραίμ αποκτήθηκαν από τον ΠΑΟΚ λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ του 1990.

Τα δύο αδέλφια ήταν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, αλλά πραγματικά ‘τρελοκομεία’ ως χαρακτήρες, κάτι που δεν απέβαλλαν και με την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής τους καριέρας.

Ο Χοσάμ είναι πλέον προπονητής στην Αλ Μάσρι του Πορτ Σάιντ με τεχνικό διευθυντή τον Ιμπράιμ, ωστόσο ο πρώτος από την περασμένη Παρασκευή είναι υπό κράτηση μετά από μήνυση που δέχθηκε από τον φωτογράφο Ρέντα Αμπντελματζέντ.


Ο τελευταίος δέχθηκε επίθεση από τον Χοσάμ Χασάν μετά τον αγώνα Αλ Μάσρι – Αλ Γκάζι που έληξε ισόπαλος 2-2 και με το τέλος είχαμε συμπλοκές μεταξύ των παικτών και των ανθρώπων των δύο ομάδων.

Με τον Χασάν να συμπληρώνει μία εβδομάδα κράτησης και να κινδυνεύει με πολύμηνη φυλάκιση η κόρη του πόσταρε στο προφίλ της στο Facebook ένα συγκινητικό μήνυμα αναφέροντας πόσο της λείπει ήδη και πόσο στεναχωρημένη είναι γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγηθεί στη φυλακή.

«Τα λόγια της μου προκάλεσαν θλίψη. Διάβασα αυτό που έγραψε και πόσο στεναχωρημένη θα ήταν με τον πατέρα της στην φυλακή κι αποφάσισα να δώσω ένα τέλος στην υπόθεση», ανακοίνωσε σήμερα ο Αμπντελματζέντ και συμπλήρωσε: «Αγαπώ την πόλη του Πόρο Σάιντ (σ.σ. που είναι η έδρα της Αλ Μάσρι) και θέλω να πω ότι αγαπώ και τον Χοσάμ Χασάν ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Ιμπραίμ έχουν κάνει όλους τους Αιγύπτιους περήφανους».

Πάντως παρά τη θετική εξέλιξη ο Χασάν θα μείνει υπό κράτηση μέχρι και τη Δευτέρα οπότε και θα συνεδριάσει το δικαστήριο για να κλείσει την υπόθεση.

Ο Χασάν πάντως ήδη έχει τιμωρηθεί από την Αιγυπτιακή ομοσπονδία με χρηματικό πρόστιμο (περίπου 1000 ευρώ), αλλά και τρεις αγωνιστικές μακριά από τον πάγκο του.