05 Ιουλίου 2016

Βόλεϊ: Σάλος με το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται έξι παίκτες της Εθνικής Κούβας

Η μισή αποστολή της Εθνικής Κούβας συνελήφθη από την αστυνομία της Φινλανδίας – Έξι παίκτες, ανάμεσα τους κι ο νέος πασαδόρος του ΠΑΟΚ Ρικάρντο Κάλβο, αλλά κι ο πρώην διαγώνιος των πρωταθλητών Ελλάδας Ρολάντο Σεπέδα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες βιασμού

Το ταξίδι της Εθνικής ομάδας της Κούβας στην Φινλανδία για το τουρνουά του 2ου γκρουπ του World League εξελίχθηκε σε εφιάλτη, καθώς έξι από τους παίκτες της 12άδας έχουν συλληφθεί με την κατηγορία του βιασμού από τις αστυνομικές αρχές του Τάμπερε!

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο νέος πασαδόρος του ΠΑΟΚ Ρικάρντο Μανθάνο Κάλβο, ο οποίος ανήκει στο πρώτο γκρουπ των συλληφθέντων, ενώ στο δεύτερο προστέθηκε και ο Ρολάντο Σεπέδα, ο οποίος φέτος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η αστυνομία τα ξημερώματα του Σαββάτου έγινε καταγγελία βιασμού από Φινλανδή υπήκοο η οποία κατονόμασε τρεις αθλητές της Εθνικής ομάδας της Κούβας (Κάλβο, Ουριάρτε, Άμπραχαμ). Κι οι τρεις συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα εκεί βρέθηκαν κι άλλοι πέντε συμπαίκτες τους.

Οι Φινλανδικές αρχές έδιναν τις πληροφορίες με το σταγονόμετρο, ωστόσο σήμερα ξεκαθάρισε κατά κάποιο τρόπο η κατάσταση καθώς στην συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 6 αθλητές, με τους τέσσερις να είναι ύποπτοι για τον βιασμό και τους άλλους δύο να κατηγορούνται ότι ενώ γνώριζαν το τι συνέβη δεν το κατήγγειλαν.

Οι υπόλοιποι έξι Κουβανοί αναχώρησαν το μεσημέρι για την πατρίδα τους, αλλά η αγωνία παραμένει για όσους έμειναν στην Φινλανδία.

Συγκεκριμένα οι Κάλβο, Ουριάρτε, Άμπραχαμ (που διακρίνονται στην φωτογραφία που έχουν δημοσιεύσει οι Φινλανδοί), αλλά και ο Σεπέδα είναι οι ύποπτοι για τον βιασμό (σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε το θύμα), ενώ οι Άλμπο (θα αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό την επόμενη σεζόν) και Σόσα παρόλο που το θύμα ανέφερε ότι προσπάθησαν να την βοηθήσουν παραμένουν υπό κράτηση γιατί δεν ενημέρωσαν τις αρχές για το συμβάν.


Αργά το απόγευμα προέκυψε κι ένα δεύτερο εξίσου σοβαρό θέμα, καθώς φινλανδική ιστοσελίδα αποκάλυψε ότι ο Κάλβο εμφανίζεται σε βίντεο να αυνανίζεται μπροστά σε ένα κορίτσι 9 ετών, ωστόσο από την αστυνομία διαψεύστηκε κατηγορηματικά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα φινλανδικά ΜΜΕ, το πρωί της Τρίτης οι εμπλεκόμενοι Κουβανοί θα οδηγηθούν στο δικαστήριο όπου αναλόγως με τα αποτελέσματα των ερευνών που συνεχίζονται, θα τους απαγγελθούν κατηγορίες ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Αν πάντως οδηγηθούν σε δίκη και βρεθούν ένοχοι για βιασμό κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης από 2 έως 6 χρόνια.