04 Ιουλίου 2016

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ! Πού ΘΑ χαρίζει το μισό μισθό της η Βαγενά

Περίπου 4.000 ευρώ θα μοιράζει κάθε μήνα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Άννα Βαγενά, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη της.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως δεν αντέχει να παίρνει τόσα χρήματα μέσα από την βουλευτική της αποζημίωση, την ώρα που γίνονται τόσο μεγάλες περικοπές στους συνταξιούχους. Μέχρι να βρεθούν ισοδύναμα για το ΕΚΑΣ λοιπόν θα χαρίζει μέρος του μισθού της.

«Το ότι ορισμένοι άνθρωποι έχασαν από τα 600 ευρώ σύνταξη τα 200 και έφθασαν στα 400 εγώ αυτό δεν μπορώ να το προσπεράσω μέσα μου, δεν μπορώ να το δεχτώ», ανέφερε η κ. Βαγενά στην εκπομπή «Δύο στις 12″ και επέκρινε όσους ισχυρίζονται ότι η μηνιαία αποζημίωση των βουλευτών ανέρχεται σε 7.500 ευρώ, χωρίς να αναφέρουν – όπως είπε – τα έξοδα γραφείου, μετακίνησης, τους φόρους, αλλά και ένα ποσό που δίνουν στο κόμμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έστειλα επιστολή προς υπογραφή, σε όλους τους συναδέλφους ελπίζω να ανταποκριθούν, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι η ανοιχτή επιστολή που έστειλε πρόσφατα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στους συναρμόδιους υπουργούς για το ίδιο ζήτημα δεν έγινε χάριν εντυπώσεων. Επιμένω, με απασχολεί πάρα πολύ αυτό το θέμα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Βαγενά αναφερόμενη στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Δεν μπορώ να δεχτώ, σε καμία περίπτωση ότι θα γίνει άμεσα αυτή η απότομη περικοπή σε 130 – 150.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ», τόνισε και κατέληξε λέγοντας: «αυτό εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ και το εννοώ αυτό που λέω. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βρεθούν τα ισοδύναμα».