12 Ιουλίου 2016

Σεξουαλικές επιθέσεις και στις ταυρομαχίες της Παμπλόνα

Ένα γκρουπ ανδρών φέρεται να βίασε μία Γαλλίδα και μία Αυστραλέζα, οι οποίες είχαν ταξιδέψει στην Ισπανία για το σπουδαίο event

Ο θάνατος του 29χρονου ταυρομάχου στις ταυρομαχίες της Παμπλόνα δεν ήταν το μοναδικό τραγικό γεγονός που καταγράφηκε, στην κατά τα άλλα σπουδαία αυτή γιορτή που διοργανώνεται στην περιοχή της Ισπανίας.
Τουλάχιστον δύο επισκέπτριες προσέφυγαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, καταγγέλλοντας ότι έπεσαν θύματα βιασμού. Οι τοπικές αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους ότι μπορεί να αποκαλυφθούν και άλλα περιστατικά, ενώ εξετάζεται το προφίλ των δραστών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για πρόσφυγες, μία κατάσταση που θα ομοίαζε με εκείνη των επιθέσεων στην Κολωνία, ή σε πρόσφατο μουσικό φεστιβάλ στη Σουηδία.

Μία 22χρονη Γαλλίδα ήταν η δεύτερη γυναίκα που προχώρησε σε καταγγελία για βιασμό. Όπως είπε η άτυχη κοπέλα, δέχθηκε επίθεση στις τουαλέτες του πάρκινγκ αυτοκινήτων στην Πλάζα ντελ Καστίγιο. Είχε προηγηθεί μία Αυστραλέζα, η οποία δήλωσε πως ένα γκρουπ από άνδρες την απομόνωσαν και της ζήτησαν να βγάλει τα ρούχα της.

Η αστυνομία έδρασε άμεσα και προσήγαγε πέντε υπόπτους, τους οποίους εξετάζει στα στοιχεία, προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι αυτοί που βίασαν τη Γαλλίδα και επιτέθηκαν στην Αυστραλέζα. Μετά τα περιστατικά αυτά, η αστυνομία τοποθέτησε κάμερες ασφαλείας σε όλα τα σημεία, ώστε να ελέγχει και να καταγράφει ανάλογα περιστατικά.