12 Ιουλίου 2016

Έκανε και τάμα για το EURO ο Σάντος (video&pics)

Ο Φερνάντο Σάντος ευχαρίστησε στη δημόσια δήλωσή του και τον Θεό για την μεγάλη και ιστορική επιτυχία της Πορτογαλίας, λίγο μετά τον θρίαμβο στον τελικό του EURO 2016. Και υπήρχε λόγος... Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης είχε κάνει τάμα πριν από την τελική φάση του EURO, καθώς πήγαινε στην πόλη Φάτιμα! Μιλάμε για διάσημη περιοχή σε ότι αφορά στα θρησκευτικά τάματα.

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σούζα, μετά τους τρελούς πανηγυρισμούς στην Λισσαβώνα, που συνόδευσαν την επιστροφή των θριαμβευτών στην πατρίδα... Ο Φερνάντο Σάντος δεν έχει κρύψει, άλλωστε, την πίστη του στον Θεό. «Εγώ και ο Φερνάντο Σάντος κάναμε πολλές προσευχές για να έρθει αυτή η επιτυχία. Πηγαίναμε στην πόλη Φατιμά», παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Πορτογαλίας και συνέχισε: «Και η επιτυχία ήρθε με τους παίκτες να κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια. Αυτό κάτι λέει. Από αγώνα σε αγώνα ήταν και πιο δυνατοί». Αυτά ανέφερε ο Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σούζα, ο οποίος δεν άφηνε από την αγκαλιά του (φωτό) τον Φερνάντο Σάντος.

Για την πόλη Φατιμά να αναφέρουμε ότι εκατομμύρια πιστοί συρρέουν κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη περιοχή για να προσκυνήσουν στο μέρος όπου εμφανίστηκε η Παναγία. Στο σημείο έχει δημιουργηθεί και μία πηγή, στα νερά της οποίας λέγεται πως όποιος μπει θεραπεύεται από κάθε ασθένεια.

Να θυμίσουμε ότι πριν από τα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ 2014, η ρουμανική εφημερίδα «Gazeta Sporturilor» φιλοξένησε μια φωτογραφία με τον Φερνάντο Σάντος να προσεύχεται γονατιστός σε καθολική εκκλησία στην Ελλάδα. Τη λειτουργία στη συγκεκριμένη εκκλησία έκανε Ρουμάνος ιερέας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά για τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ελλάδος: «Είναι ένας απλός άνθρωπος, οικογενειάρχης, που βοηθά τους φτωχούς και προσφέρει χρήματα σε ορφανοτροφεία»! Ακολούθησε η μεγάλη πρόκριση της εθνικής μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.


Για τον πρόεδρο της Πορτογαλίας, Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σούζα να αναφέρουμε ότι ήταν στον μεγάλο τελικό στο «Σταντ ντε Φρανς» και φυσικά με τη λήξη δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του, εν αντιθέσει με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ...



Οι Πορτογάλοι δεν ξέχασαν φυσικά και τον μεγάλο Εουσέμπιο! Είναι χαρακτηριστικό ότι το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή από το Παρίσι στη Λισσαβώνα, είχε το όνομα του θρύλου της μπάλας της χώρας. Επίσης, οι παίκτες είχαν μαζί τους και φωτογραφία του, και την τοποθέτησαν δίπλα στο τρόπαιο.



Την ώρα που το αεροπλάνο της... επιστροφής μπήκε στον εναέριο χώρο της Πορτογαλίας, βρέθηκαν... δίπλα του μαχητικά F16, τα οποία και... συνόδευσαν τους θριαμβευτές μέχρι το αεροδρόμιο. Αυτό αποκάλυψε με βίντεό του ο Ζοάο Μουτίνιο.



Στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και πολλά γνωστά μνημεία έχουν πάρει από την Κυριακή τα... χρώματα της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου...




http://www.pamesports.gr/383049/ekane-kai-tama-gia-to-euro-o-santos-videopics