11 Ιουλίου 2016

Κικίλιας: Θεατής στα έκτροπα των hotspots η κυβέρνηση

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί πως μένει «θεατής στα έκτροπα των hotspots», εξαπέλυσε ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Ανησυχητική συνέχεια εντάσεων στο hotspot Λεπίδων της Λέρου, όπου σημειώνονται, για άλλη μια φορά, τραμπουκισμοί και επιθετική συμπεριφορά. Θύματα των επιθέσεων ο αστυνομικός διευθυντής του νησιού, ορισμένοι κάτοικοί του, καθώς και ανεξάρτητοι φορείς, οι οποίοι προσπάθησαν να τους αναχαιτίσουν, εξηγώντας τους ότι η απομάκρυνσή τους από το κέντρο πρώτης υποδοχής δεν είναι εφικτή», υπογραμμίζει σε δήλωσή του και καταλήγει:

Οι αχαρακτήριστες, αλλά ξεκάθαρα οργανωμένες - πλέον - ομάδες δήθεν "αλληλέγγυων" πολιτών, συνεχίζουν ανενόχλητοι το "κοινωφελές" τους έργο, ξεσηκώνοντας και υποκινώντας τους μετανάστες με στόχο το ίδιον όφελος. Το αποτέλεσμα; Εξεγέρσεις, μαζικά επεισόδια και αναβρασμός!

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε επιθέσεις με τσεκούρια εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Η Κυβέρνηση, ωστόσο, παραμένει στο ίδιο έργο θεατής, για άλλη μία φορά. Θα αποφύγουμε τα χειρότερα ή απλώς θα σχολιάζει η Κυβέρνηση τις συνέπειες»;