21 Ιουλίου 2016

Με τα Pokémon τα 'βαλε η Ρώσικη Εκκλησία: «Κυβερνοδαίμονες»… Απειλή για την ανθρώπινη προσωπικότητα – Όργανα τρομοκρατών

Με το Pokemon Go να έχει καταλάβει τον πλανήτη και να απασχολεί τόσο τους παίκτες, όσο και αυτούς που δεν ασχολούνται παραδοσιακά με video-games, η εκκλησία δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση.

Έτσι, η Ρώσικη εκκλησία αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το παιχνίδι εμφανίζει Pokemon σε άσχετα σημεία, ακόμα και σε ξένα σπίτια, με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Συνοδικού Τμήματος για την Εκκλησία, την Κοινωνία και τα Media της Ρωσικής Εκκλησίας, Vakhtang Kipshidze, να σχολιάζει:

«Οι προγραμματιστές παιχνιδιών επέτρεψαν συνειδητά μια προκλητική διάσταση του παιχνιδιού και πρότειναν κάθε έδαφος, κάθε περιοχή, να μπορεί να γίνει μια ζώνη για το εν λόγω παιχνίδι. Ελπίζω ότι οι παίκτες του παιχνιδιού αυτού θα είναι αρκετά λογικοί προκειμένου να σεβαστούν τα δικαιώματα των άλλων ανθρώπων, τα δικαιώματα των δημόσιων και θρησκευτικών οργανώσεων, και να μην εισβάλλουν στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων γύρω τους.

Ακόμα πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και εκπρόσωποι των άλλων παραδοσιακών θρησκειών που βλέπουν ως μια απειλή για την ακεραιότητα της ανθρώπινης προσωπικότητας τέτοια τυχερά παιχνίδια, μετατρέποντας ένα πρόσωπο από μια ελεύθερη προσωπικότητα σε προσωπικότητα για ένα παιχνίδι στον υπολογιστή.»

Ακόμα, ένας πάστορας στις ΗΠΑ, ο Rick Wiles, δήλωσε ότι το παιχνίδι ενδεχομένως να είναι συνένοχος της μουσουλμανικής τρομοκρατικής ομάδας LIH. Όπως τόνισε, οι «κυβερνοδαίμονες»  θα μπορούσαν να είναι ένα όργανο της μάχης κατά των χριστιανών. Ο πάστορας ισχυρίστηκε ότι στην πραγματικότητα το Pokémon μπορεί να ανήκει στους ισλαμιστές, οι οποίοι με τη βοήθεια μιας ειδικής εφαρμογής παρακολουθούν τους Χριστιανούς και την θέση τους .

Ο πάστορας καταδίκασε επίσης το γεγονός ότι οι παίκτες συχνά παίζουν Pokémon στις εκκλησίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα «τέρατα τσέπης» είναι ένας μαγνήτης για δαιμονικές δυνάμεις και αποτελούν μηχανορραφίες του Σατανά .