05 Αυγούστου 2016

Χάος στο Χίθροου-10 άπλυτοι έκλεισαν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο

Χάος έχει προκληθεί στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, καθώς η βασική πρόσβαση προς αυτό παραμένει κλειστή.

Ο λόγος; Ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στο αεροδρόμιο έχει καταληφθεί από διαδηλωτές της... κίνησης «Black Lives Matter», που βρίσκονται στο οδόστρωμα και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να περάσει.

Οι φωτογραφίες που ανεβάζουν στο Twitter οργισμένοι ταξιδιώτες δείχνουν τους διαδηλωτές να έχουν ξαπλώσει στον δρόμο, σε μια μέρα που στη Βρετανία θεωρείται από τις πιο «γεμάτες» για το αεροδρόμιο, καθώς εκατοντάδες οικογένειες φεύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.


Ενας εκπρόσωπος του Χίθροου είπε ότι «η διαμαρτυρία προκαλεί καθυστερήσεις. Συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Η αστυνομία βρίσκεται ήδη στο σημείο και έχει ανοίξε τη μία από τις τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας».

Σύμφωνα με νεότερα δεδομένα, οι διαδηλωτές της εν λόγω κίνησης έχουν βάλει στο στόχαστρο και άλλες δύο αγγλικές πόλεις. Στο Μπέρμιγχαμ έκλεισαν επίσης τον δρόμο που οδηγεί προς το αεροδρόμιο, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία:


Στο δε Νότιγχαμ, διαδιηλωτές ξάπλωσαν στις ράγες του τραμ, προκαλώντας κι εκεί κυκλοφοριακό κομφούζιο:


Η κίνηση «Black Lives Matter» έχει επεκταθεί και στη Μεγάλη Βρετανία από τις ΗΠΑ όπου δημιουργήθηκε, με αφορμή τις δολοφονίες Αφροαμερικανών από την αστυνομία.