08 Αυγούστου 2016

Αναβλήθηκε για τις 17 Αυγούστου η δίκη Σακκά-Σεϊσίδη: Ζήτησαν να μεταφερθούν Κορυδαλλό

Η δίκη του Μάριου Σεισίδη και του Κώστα Σακκά ενώπιον του Β´ Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας αναβλήθηκε για τις 17 Αυγούστου 2016, λόγω απουσίας μαρτύρων. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω της απουσίας των τριών αστυνομικών, μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση.

Πριν την έναρξη της σύντομης διαδικασίας ο Κώστας Σακκάς αφού οι αστυνομικοί του έβγαλαν τις χειροπέδες ζήτησε να του αφαιρεθεί και το αλεξίσφαιρο γιλέκο και το αίτημα έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο και για τους δύο κατηγορούμενους.

Με την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος εκφώνησε τα ονόματα των μαρτύρων στην υπόθεση ωστόσο οι τρεις αστυνομικοί που έχουν κληθεί να καταθέσουν δεν ήταν παρόντες.

Από την πλευρά του συνηγόρου των κατηγορουμένων, Δημήτρη Κατσαρή επισημάνθηκε στο δικαστήριο ότι η υπεράσπιση δεν έχει λάβει γνώση της δικογραφίας.

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις πλημμεληματικές κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ ο Κώστας Σακκάς τόνισε επιπλέον ότι επιθυμεί να λάβει γνώση της δικογραφίας.
«Ξυλοκοπηθήκαμε και από την άλλη μας κατηγορούν εμάς πως επιτεθήκανε» τόνισε στο δικαστήριο. Επιπλέον, ο κ. Κατσαρής τόνισε πως η υπεράσπιση επιθυμεί να προσέλθουν οι μάρτυρες-αστυνομικοί και να καταθέσουν στη δίκη.

Τελικά, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αποφάσισε την αναβολή της δίκης λόγω της απουσίας των μαρτύρων κατηγορίας και η νέα ημερομηνία της ορίστηκε για τις 17 Αυγούστου 2016.

Παράλληλα, οι δύο κατηγορούμενοι θα «φιλοξενηθούν» προσωρινά ο ένας στις φυλακές του Μαλανδρίνου και ο άλλος στου Δομοκού. Ωστόσο, ο συνήγορος τους ζήτησε να μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλό, αλλά το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο για το θέμα αυτό.

Πάντως, εντός και εκτός του κτιρίου 7 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Οι αστυνομικοί ήταν παρατεταγμένοι στην είσοδο του κτιρίου και επέτρεπαν την είσοδο στην δικαστική αίθουσα μόνο σε περιορισμένο αριθμό πολιτών, συνηγόρων και δημοσιογράφων, ενώ εντός της δικαστικής αίθουσας βρίσκονταν παρατεταγμένοι 15 με 20 αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορουμένου αντιμετωπίζουν τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας (αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του Κ.Ο.Κ.