17 Αυγούστου 2016

ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ! Τους διόρισαν μετά από 18 χρόνια!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τους 2.100 επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 1998 καθώς έρχεται ο διορισμός τους σε θέσεις του Δημοσίου. Η απόφαση της Ολομέλειας είχε κρίνει ως αντισυνταγματική την προκήρυξη και τους όρους του διαγωνισμού που καθόριζαν ποσοστώσεις ανά εκπαιδευτική κατηγορία και δικαίωμα επιλογής μόνον μιας θέσης για τους υποψηφίους. Μια απόφαση που έμεινε στο συρτάρι για 18 ολόκληρα χρόνια.

Η διαδικασία διορισμού των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 1998 δεν είχε προχωρήσει καθώς, παρότι είχαν συγκεντρώσει τα απαραίτητα μόρια, δεν είχαν επιλέξει την ανάλογη θέση ανά εκπαιδευτική κατηγορία, με αποτέλεσμα να προηγηθούν για διορισμό άλλοι υποψήφιοι με χαμηλότερη βαθμολογία και να αποκλειστούν άλλοι που αρίστευσαν στη βαθμολογία.
Οι επιτυχόντες θα τοποθετηθούν σε κενές οργανικές θέσεις των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Υπηρεσίες Πρώτης Υποδοχής και Ασύλου), Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Εισαγγελίες πρωτοδικών, πρωτοδικεία, ειρηνοδικεία, εφετεία, φυλακές κ.λπ.), Υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας), Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (κεντρική υπηρεσία, ΣΕΠΕ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ.λπ.) και Πολιτισμού και Αθλητισμού (κεντρική υπηρεσία, μουσεία, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών κ.λπ.).