15 Αυγούστου 2016

Ο Μπολτ προκαλεί τον Βαν Νίεκερκ σε αγώνα 300μ.

Ο Τζαμαϊκανός δήλωσε, πάντως, σίγουρος ότι θα είναι αυτός που θα περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού

Δύο ήταν μέχρι τις 15 Αυγούστου τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στα αγωνίσματα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ και ο Νοτιοαφρικανός Γουέιντ Βαν Νίεκερκ.

Ο σπρίντερ απο τη Τζαμάικα έγινε ο πρώτος 100αρης που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ ο 24χρονος Βαν Νίεκερκ κατέρριψε το ρεκόρ του Μάικλ Τζόνσον στα 400μ. από το 1999.

Ποιος όμως από τους δύο είναι ο καλύτερος δρομέας της σύγχρονης εποχής;

Ο Μπολτ, ένας αθλητής που ζει για τις προκλήσεις, είχε την απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Ο «άνθρωπος-αστραπή» προκάλεσε τον Νοτιοαφρικανό σε έναν αγώνα... 300 μέτρων.

«Αυτός, ναι, θα ήταν ένας ωραίος αγώνας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπολτ.

Και μπορει ο Βαν Νίεκερκ να έτρεξε τα πρώτα 200μ. του αγώνα της Κυριακής σε 19,94 δευτερόλεπτα, ωστόσο ο Μπολτ εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα είναι αυτός που θα τερματίσει πρώτος σε μια τέτοια κούρσα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να με κερδίσει στα 200μ. Δεν ανησυχώ γι' αυτό» δήλωσε ο Τζαμαϊκανός.

Για την ιστορία το παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση των 300μ., η οποία σπάνια διεξάγεται σε αγώνες, έχει ο Τζόνσον από τις ΗΠΑ με 30,85 δευτερόλεπτα και ακολουθούν ο Μπολτ με 30,97 δευτερόλεπτα και ο Βαν Νίεκερκ με 31,03 δευτερόλεπτα.