16 Αυγούστου 2016

Βίντεο των Τούρκων με τη σύλληψη 31χρονου Έλληνα που μετέφερε ναρκωτικά

Έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος - Αρνείται όσα του καταλογίζονται

Στη δημοσιότητα έδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ένα βίντεο με σκηνές από τη σύλληψη του νεαρού Ροδίτη, ο οποίος συνελήφθη, όταν εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό του 50 κιλά ηρωίνης.
Πρόκειται για 31χρονο, που συνελήφθη στο Αϊβαλί, την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό τη Μυτιλήνη. Η σύλληψή του έγινε την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από έλεγχο που έγινε με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Εις βάρος του ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις από τις τουρκικές διωκτικές αρχές και έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο ίδιος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 31χρονος ισχυρίζεται ότι πράγματι θα ταξίδευε από το Αϊβαλί στη Μυτιλήνη και θα μετέφερε το αυτοκίνητο, το οποίο όμως γνώριζε ότι είχε μέσα πολύτιμους λίθους και σε καμία περίπτωση αυτήν τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Ο 31χρονος, δια του συνηγόρου του, Στέλιου Αλεξανδρή, έχει καταθέσει αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του. 

Η αίτηση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 5 Σεπτεμβρίου από την αρμόδια δικαστική αρχή της Τουρκίας.